Stilul navy a fost întotdeauna asociat cu vacanța de vară și plimbările cu vaporul, fiind inspirat din uniformele marinărești. Se poate adopta în ținutele vestimentare, dar și în amenajările interioare.

Deși este un stil mereu în tendințe vară, iată că în fiecare an este readus în actualitate. Elementele care îl reprezintă sunt tonurile de albastru, în special cele închise, nuanțele de roșu, dungile, scoicile, ancorele.

Stilului navy, spiritul sezonului estival

Stilul marin de amenajare interioară este la modă în ultimii ani, existând tot mai multe persoane care doresc să folosească acest design în bucătării, dormitoare, camere pentru copii, băi și pe terase.

Stilul navy poate să fie combinat cu diferite alte stiluri de amenajare precum cel clasic, mediteranean sau modern.  Se recomandă utilizarea unor elemente similare cu cele din cabinele vapoarelor, atât în ceea ce privește paleta de culori (bleu marin, alb), cât și forma mobilierului sau decorațiunile.

Un decor adaptat sezonului te va face să te simţi mereu ca în vacanţă: confortabil, relaxat şi inspirat.

Farmecul unui decor maritim constă în tot felul de accesorii: de la ancore şi timone până la felinare, scoici sau sticluţe cu nisip. Cu o cromatică în alb, nisipiu şi albastru, îmbinată cu uşoare accente de roşu, nu avem cum să dăm greş în realizarea decorului marinăresc, chiar și în propriul dormitor.

Pentru casele de vacanță sunt recomandate texturile fluide, care ne duc cu gândul la briza mării. O altă variantă ar fi îmbrăcarea pereţilor în lambriuri din lemn exotic şi folosirea mobilierului din acelaşi lemn cu esenţă rară, lăcuit şi cu simboluri marinăreşti drept accesorii.

Nodurile marinăreşti, coşurile împletite, năvoadele, perdelele de tipul plaselor stilizate, care le imită la perfecţie pe cele originale, colacii de salvare sau corpurile de iluminat asemenea felinarelor de la bordurile navelor nu pot lipsi atunci când dorim o amenajare în stil marinăresc.

Pentru cei mici există mobilier ce seamănă perfect cu interiorul unui vas de croazieră.

Related posts

Chic Ville – un nou concept de magazin de decoraţiuni interioare

Adina Meyers

Tu stiai de aceste avantaje si dezavantaje ale folosirii tapetului in designul interior?

Adina Meyers

Desprins din vremurile de altadata: un colt shabby-chic

Adina Meyers