Dacă îţi place să îţi faci singur mâncarea, să consumi produse sănătoase, ai face bine să înveţi şi cum să le pregăteşti în mos corect și benefic pentru organism.
Sunt multe persoane care nu cred că în bucătărie ar putea găsi riscuri de sănătate. Ştiu că eşti atent unde pui soluţiile pentru gândaci şi unde zboară spuma atunci când speli vasele, însă cu siguranţă ai trecut cu vederea câteva obiceiuri din lista de mai jos:
– Regulă de bază: nu uita să te speli pe mâini!
– Nu este nevoie să guşti mâncarea ca să îţi dai seama că este stricată.
– Este de bun simţ să aşezi pe farfurii diferite carnea gătită şi cea crudă.
– Este recomandat să NU guşti produse care au ou crud în ele.
– La temperatura camerei microbii se răspândesc mult mai rapid, aşa că nu lăsa alimentele să se dezgheţe direct pe blatul din bucătărie.
– Nu este bine să marinezi produsele direct pe blatul din bucătărie.
– Microbii se răspândesc oriunde merge apa, aşa că nu spăla carnea direct în chiuvetă. Pentru a evita contactul direct: pune carnea într-un vas şi vasul în chiuvetă.
– Nu este nevoie să laşi carnea să se răcească complet înainte să o bagi în frigider, se spune că aşa laşi microbii să se înmulțească.
– Nu este recomandat să foloseşti sosul marinat direct pe carne, decât dacă a fost fiert înainte.
– Găteşte bine alimentele, mai ales carnea. Orice este făcut “în sânge” atrage microbi.
– Legumele şi fructele pot avea urme de pesticid aşa că nu uita să le speli.