Amenajari case

Casă cu farmec în Braşov

Amplasată în zona veche a Braşovului, construcţia din cărămidă, pe structură din beton are o suprafață de 240 mp utili şi se desfășoară pe patru niveluri (S + P + E + M).

„Ne-a atras în primul rând aerul intim al casei, oferit de elementele din lemn și de scara interioară, dar și compatimentarea unitară, fără holuri interminabile și camere aflate la distanță unele de celelalte. Ajungi imediat dintr-un loc în altul, chiar și de la un nivel la altul, lucru important când ai copii mici.”

În 2010, după achiziționarea vilei, proprietarii au demarat lucrările de renovare, astfel încât noul lor cămin să poarte amprenta personalității lor. Au apelat la cunoscutul arhitect brașovean Bogdan Preda, care le-a împărtășit viziunea de amenajare și le-a oferit soluții pentru o funcționalitate sporită.

Modificările au vizat zona holului de la intrare, unde au fost create spații de depozitare mascate, dar și zona de zi. Aici s-a făcut o departajare între living și zona destinată preparării și luării mesei (bucătărie/dining), astfel încât, atunci când se gătește, bucătăria să poată fi izolată. Restul spațiilor și-au păstrat configurația, funcțiunile fiind stabilite în raport cu necesitățile beneficiarilor. La subsol se află pivnița; parterul este împărțit în: hol de primire, living, dining, bucătărie, baie și garaj; la etaj sunt trei dormitoare (unul matrimonial și două ale copiilor) cu două băi și două dressinguri mari; mansarda open-space are o baie și este folosită de proprietari ca spațiu de depozitare.

În ceea ce privește amenajarea, aceasta propune un amestec de clasic și modern, cu accente glamour, pe un fundal de tonuri și finisaje naturale. Materialele folosite sunt de bună calitate (lemn masiv de esență exotică, granit, mozaic Sicis etc.), iar mobilierul este realizat pe comandă, după schițele arhitecților.

La final, a rezultat un interior elegant, luminos, cu accente de prețiozitate feminină, dar în egală măsură intim și confortabil, un adevărat cămin.

Material realizat cu sprijinul agenției imobiliare Kronhouse din Brașov, www.kronhouse.ro

Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Cabana de vanatoare in stil aristocrat

Adina Meyers

O casa de suflet

Adina Meyers

Vilă cu parfum provensal

Adina Meyers