Este bine cunoscut faptul că, odată cu deschiderea sezonului estival, staţiunea Mamaia devine punctul zero al distracţiei, dar şi locul care stabileşte tendinţele de orice fel ale verii. În aceste condiţii, piaţa imobiliară se aliniază şi ea trendului, oferind reşedinţe exclusiviste.

Amplasarea este totul la aceste locuinţe, căci priveliştea şi apropierea faţă de mare sunt principalele criterii de achiziţionare ale unei astfel de proprietăţi. Aşa s-a întâmplat şi cu apartamentul din imagini, ai cărui proprietari au încercat să combine necesitatea de a muta familia pentru o perioadă în altă locuinţă cu realizarea unei investiţii de succes.

Vorbim despre o familie modernă de constănţeni, cu doi copii mici, oameni foarte activi, prezenţi în viaţa oraşului. Locuiesc la casă în Constanţa, însă, în urmă cu doi ani, au simţit nevoia să renoveze complet vila, aşa că cea mai bună soluţie a fost ca întreaga familie să se mute de acasă o perioadă, până la finalizarea lucrărilor. Nu au ales varianta de a sta cu chirie, ci au căutat un apartament pe care să-l cumpere şi apoi să-l păstreze ca investiţie.

Dezvoltarea din ultimii ani a staţiunii Mamaia, „perla litoralului românesc”, a cunoscut o extindere şi modernizare a segmentului imobiliar, oferind proprietăţi deosebite atât ca amplasament, cât şi ca aspect şi finisaje. Spre o astfel de locuinţă s-au îndreptat şi gazdele noastre: un apartament cu cinci camere, situat într-un bloc nou construit, pe malul lacului Sutghiol. „Ne-am dorit un apartament în Mamaia pentru ca vara, când staţiunea se aglomerează, să fim aproape de plajă, dar şi să-l putem închiria atunci când nu stăm noi acolo.”

În 2014, când au achiziţionat apartamentul, lucrările de construcţie nu erau finalizate, dar tocmai acest lucru le-a convenit, căci au putut să-şi compartimenteze singuri spaţiile. De altfel, interiorul de aproximativ 100 de metri pătraţi a fost obţinut prin unirea a două apartamente de câte două camere.

„Ceea ce ne-a fermecat la această locuinţă a fost priveliştea. Intri în casă, te apropii de fereastră sau de terasă şi vezi întinderea apei. Lacul Sutghiol se întinde în faţa ta cât vezi cu ochii, schimbându-şi mereu culoarea în funcţie de momentul zilei sau de starea vremii. Tocmai datorită priveliştii, am optat pentru apartament aflat la un etaj superior.”

Pentru configurarea spaţiilor interioare, în măsura permisă de structura de rezistenţă, proprietarii au colaborat cu echipa dezvoltatorului. Au preferat un living deschis, foarte spaţios, cu ieşire pe terasă, o bucătărie separată şi trei dormitoare amplasate astfel încât spaţiile de joacă şi de odihnă ale copiilor să fie separate de zona adulţilor.

În ceea ce priveşte amenajarea, s-au sfătuit cu o cunoştinţă care se ocupă de design interior.

Doamna casei a fost cea care s-a implicat cel mai mult în ceea ce priveşte partea decorativă. A dorit un ambient în tonuri neutre, dar calde, fără pete de culoare. În acest sens, pereţii au fost finisaţi în diverse nuanţe de crem, iar pardoseala din zona de zi a fost placată cu marmură. Stilul abordat este o combinaţie de clasic şi modern, cu accente baroce. Deoarece mobilierul din zona de zi are un design simplu, „curat”, nota de eleganţă este obţinută cu ajutorul corpurilor de iluminat şi al accesoriilor decorative, precum oglinzi şi vaze cu finisaj argintiu.

În timpul verii, soarele este aici foarte arzător, motiv pentru care proprietarii au preferat o atmosferă mai umbroasă, atât pentru zona de zi, cât şi pentru dormitorul matrimonial. În acest sens, livingul are pereţii decoraţi cu un tapet de mătase într-o nuanţă mai închisă de maro-bej, iar ferestrele generoase sunt acoperite cu draperii opace maro. În schimb, dormitorul este şi mai îndrăzneţ, gazdele noastre alegând pentru decorarea lui negrul. Patul şi noptierele au fost achiziţionate de la branduri italiene, iar biblioteca suspendată a fost realizată pe comandă, din MDF, cu rama din lemn masiv, finisată cu foiţă de argint. Tot mobilierul executat pe comandă a fost proiectat şi realizat de firma Smart Design din Constanţa.

În bucătăria destul de micuţă s-a găsit totuşi loc pentru amplasarea unei insule (după dorinţa proprietarilor). Constrânşi de suprafaţa avută la dispoziţie, designerii firmei de mobilier au propus ca insula să aibă un rol dublu: de blat de lucru în care sunt totodată încorporate plita şi chiuveta şi de loc de luat masa la înălţime, gen bar. Mobilierul deschis la culoare, care contribuie la senzaţia de spaţiu, este realizat din MDF lăcuit şi are cu blatul din material compozit acrilic solid surface.

Camerele copiilor propun un design şi o cromatică vesele, cei doi alegându-şi singuri culorile pentru spaţiile lor: mai exact, David a optat pentru mov, iar Emma a preferat accentele de galben. Cu excepţia paturilor, celelalte corpuri de mobilier au fost realizate la comandă, din MDF vopsit. Fiind pasionat de puzzle, David a primit un mobilier ale cărui module se îmbină ca piesele de puzzle. În schimb, Emma are o cameră elegantă, cu pat de prinţesă de la CorteZARI şi un candelabru din cristale.

Băile, amenajate fiecare în ton cu dormitorul pe care îl deserveşte, au finisaje de calitate, aduse din Italia. Un element de efect, care se regăseşte atât în amenajarea băii matrimoniale, cât şi în dressing, este peretele decorat cu bucăţi de oglindă faţetate, care, suplimentar, are rolul de a mări vizual spaţiile.

Foto: Antonio Cioarek

Material realizat cu sprijinul Smart Design, Constanţa, bd. Mamaia, nr. 62, tel.: 0720.300.997, www.mobilasmartdesign.ro

Related posts

Top 5 investiţii prioritare pentru noua ta casă

Adina Meyers

Tu stiai de aceste avantaje si dezavantaje ale folosirii tapetului in designul interior?

Adina Meyers

Stilul vintage este mereu la modă

Adina Meyers