LifeStyle

Cateva metode prin care poti afla rapid cine te suna

Sunt momente in care pur si simplu nu putem raspunde la telefon, insa vrem sa stim cine ne suna sau ne-a sunat pentru a sti daca este sau nu o urgenta. Este cam greu sa aflam acest lucru atunci cand nu avem numarul salvat in agenda telefonului, insa nu imposibil, noi avand la dispozitie cateva solutii care reusesc sa isi dovedeasca utilitatea destul de des. Vom discuta putin despre ele in randurile urmatoare.

Smartphone-urile nu sunt capabile sa ne ofere mai multe informatii legate de numarul care ne apeleaza atunci cand nu il avem salvat in agenda, iar acest lucru se datoreaza lipsei unei baze de date solide, din care sa faca parte milioane sau chiar miliarde de numere de telefon. Acest neajuns este, din fericire, suplinit de unele platforme si aplicatii de mobil.

O sa incepem sa discutam prima oara despre platformele online, iar asta pentru ca ele nu necesita instalarea unei aplicatii, totul intamplandu-se prin intermediul interfetei site-ului accesat. Site-uri precum www.cinetesuna.ro pun la dispozitia utilizatorilor baze de date din care fac parte, in majoritatea cazurilor, miliarde de numere de telefon din Romania si alte state. Informatiile sunt oferite tocmai de catre utilizatori, multi fiind dispusi sa ajute punand la dispozitia platformei agendele telefoanelor, alaturi de informatii utile (precum nume, statut, daca reprezinta sau nu o anumita firma si asa mai departe).

De cealalata parte, aplicatiile sunt menite sa ne ajute si mai mult, in sensul ca nu mai trebuie sa cautam noi pe un site anume numarul in cauza. Asta pentru ca, avand instalata aplicatia, aceasta ne va spune direct cine ne suna chiar daca nu avem numarul salvat in telefon. Majoritatea aplicatiilor pot fi folosite oferind acces la agenda noastra cu numere de telefon, existand totusi posibilitatea de a nu permite acest lucru (in functie de cat de mult tinem la datele personale – asupra carora oricum avem control total, avand posibilitatea de a renunta oricand la punerea la dispozitie a numerelor de telefon din dispozitiv).

Pe final nu ne mai ramane sa spunem decat ca aceste solutii sunt departe de a fi unele perfecte si complete. Motive sunt multiple. In primul rand este foarte dificil de controlat o baza de date atat de mare, asadar uneori informatiile oferite nu sunt chiar unele 100% exacte. In al doilea rand, exista posibilitatea de a cere eliminarea unui anumit numar de telefon – din considerente legale. Adica, daca tu, de exemplu, nu iti doresti ca numarul de telefon sa faca parte din baza de date poti cere stergerea sa – site-ul / aplicatia respectiva are obligatia de a-ti respecta cererea.

Related posts

De ce să alegi covorașe profesionale pentru restaurant

Adina Meyers

Ediția aniversară Astra Film Festival 2018 a început – mii de oameni în public și invitați din întreaga lume sărbătoresc 25 de ani de film documentar la Sibiu

Adina Meyers

Implantul dentar gresit poate cauza paralizie partiala

Adina Meyers