Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Cat de buna este investitia intr-o pergola si ce pergole poti achizitiona

Pergola este una dintre solutiile moderne pentru amenajarea gradinilor rezidentiale sau pentru amenajarea teraselor comerciale. Pe langa faptul ca este o solutie deosebita din punct de vedere estetic, aceasta reuseste sa ofere si o serie de avantaje, multe dintre ele generand chiar si economii financiare substantiale.

Cat de buna este investitia intr-o pergola?

Cei care au un mic spatiu in aer liber pe care vor sa il exploateze la maxim, vor descoperi ca o astfel de investitie este mai mult decat inteligenta. Avantajele oferite de pergole sunt urmatoarele:

1. Asigura protectie impotriva radiatiilor ultraviolete si impotriva soarelui foarte puternic. Multumita acestui avantaj se poate petrece timp in aer liber fara niciun fel de risc. Membrana pergolei reuseste sa ofere umbra si sa ofere toata protectia de care are nevoie o persoana.

2. Protejeaza impotriva ploii. Majoritatea pergolelor construite in Romania sunt impermeabile, fiind una dintre principalele calitati cautate de utilizatori. In momentul achizitiei unui astfel de produs este bine sa se vizeze nu doar impermeabilitatea, ci si alte caracteristici, cum ar fi rezistenta la presiuni mari (precum cele generate de zapada) sau rezistenta la socuri mecanice precum cele oferite de grindina.

3. Prelungeste sezonul la terasa. Terasa este foarte atractiva pentru majoritatea oamenilor. O cina in aer liber poate sa fie mult mai relaxanta decat o cina la masa din living sau din bucatarie. In functie de tipul pergolei si de modul in care este accesorizata, aceasta poate sa prelungeasca destul de mult sezonul la terasa, sau chiar sa ofere posibilitatea utilizarii non stop.

4. Asigura flexibilitate. Este adevarat ca nu toate pergolele sunt flexibile, insa daca se opteaza pentru pergole retractabile si chiar pentru variante motorizate, flexibilitatea este una dintre caracteristicile definitorii ale acestei constructii. Utilizatorul poate sa controleze acoperisul pergolei direct dintr-o telecomanda si de cele mai multe ori, rapiditatea cu care se ridica sau se strange este foarte mare. De asemenea, exista flexibilitate si in ceea ce priveste conexiunea cu mediul inconjurator. Pe timp de iarna, spre exemplu, pergola poate sa fie dotata cu geamuri care se pot scoate sau se pot glisa.

5. Ofera un spatiu ideal pentru fumatori. Cei care fumeaza se vor bucura cel mai tare de avantajele oferite de pergole, in conditiile in care vor putea sa isi alimenteze viciul fara a fi nevoiti sa iasa in frig.

Costa mult o pergola?

Este o intrebare pe care o pun toti cei interesati si este cat se poate de fireasca. Exista atat de multe variante de pergole insa, incat este greu de stabilit un pret. Acesta variaza in functie de materialul de constructie, de dotarile pergolei si de marimea ei. Pentru stabilirea unui cost, cel mai bine este sa se ceara o oferta de la royalpergola.ro, experti in tot ceea ce inseamna astfel de constructii.

Cate tipuri de pergole exista?

Pergolele pot fi diferentiate in functie de mai multe criterii:

  • Materialul din care sunt construite. Pot fi realizate din metal, din lemn, PVC sau alte combinatii interesante care sa ofere eficienta
  • Forma. Se poate opta pentru pergole drepte sau rotunjite.
  • Dotari. Exista pergole bioclimatice, ideale atat pentru vara cat si pentru iarna, exista variante retractabile si motorizate, care pot fi controlate direct dintr-o telecomanda si exista solutii dotate cu accesorii care mai de care mai interesante, cum ar fi geamurile glisante. In ceea ce priveste dotarile, optiunile sunt nelimitate.
  • Marime. Evident, marimea conteaza. Pergolele rezidentiale sunt, de cele mai multe ori, mult mai ieftine decat cele destinate teraselor, in conditiile in care sunt mult mai mici.

 

Related posts

Vă place să citiți?

Adina Meyers

Trucuri si ponturi pentru amenajarea gradinii

Adina Meyers

4 gradini din care sa te inspiri

Adina Meyers