Amenajari Interioare

Ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un sistem de securitate

Securitatea locuintei noastre este un subiect care ar trebui sa ne preocupe pe fiecare dintre noi, chiar daca avem impresia ca „locuim intr-un cartier linistit”. Nu conteaza foarte mult zona in care locuiesti, iar asta pentru ca hotii isi pot face prezenta tocmai acolo unde te astepti mai putin.

Din fericire putem evita sa devenim victime ale hotilor, daca stim cum sa ne securizam cat mai bine locuinta. Acest lucru se poate face foarte usor apeland la un sistem de securitate cat mai performant. Nu trebuie sa iti faci foarte mari griji in ceea ce priveste preturile pe care le au, deoarece in multe cazuri un buget mediu este suficient (asta in cazul in care ai un apartament, deoarece in ceea ce priveste casele mari costurile cresc).

In articolul de astazi noi iti vom oferi cateva informatii utile, pe care e bine sa le stii inainte de a cumpara un sistem de securitate. Pana la urma vorbim de o achizitie de lunga durata, de care te vei folosi pentru o perioada destul de lunga de timp.

Incepem direct prin a-ti spune ca alarmele impotriva hotilor nu sunt acelasi lucru cu un sistem de securitate mai performant, iar asta pentru ca cel din urma ofera o mai buna siguranta familiei tale prin functiile in plus pe care le poate oferi.

O simpla alarma impotriva hotilor este ceva clasic – practic vorbim de acel sistem care se foloseste de senzori (de obicei sunt plasati pe usi si la ferestre) astfel incat sa ne alerteze in momentul in care un intrus a patruns in locuinta noastra (sau in alte zone delimitate). De cealalata parte, sistemul de securitate pe langa faptul ca te anunta in momentul in care un intrus a intrat pe proprietatea ta, acesta te mai poate avertiza si in cazul altor pericole. La capitolul „alte pericole” putem aminti incendiile, prezenta unei cantitati mari de dioxid de carbon in incapere sau chiar inundatiile.

Un alt lucru pe care tu trebuie sa il stii despre sistemele de securitate este legat de functionarea acestora, chiar si atunci cand au loc pene frecvente de curent. Indiferent de modelul despre care este vorba, un sistem de securitate va putea functiona fara probleme atunci cand cade curentul. De obicei aceste sisteme sunt unele care functioneaza cu un voltaj scazut, asadar nu e nevoie de foarte multa energie pentru a fi mentinute in functiune. Drept urmare, in dotarea lor se afla baterii de mare capacitate care sunt suficiente chiar si pentru perioadele lungi in care curentul este cazut.

Desigur, pe partea de alimentare mai exista si variantele care functioneaza cu energie solara. Ele sunt mult mai costisitoare, insa dispare complet nevoia unei baterii, din moment ce intreaga energie este luata direct de la soare, iar de aceasta se poate folosi inclusiv pe perioada noptii, energia fiind stocata in celule.

Marimea chiar conteaza. Cel putin in cazul sistemelor de securitate. Desi sunt voci care spun ca ele sunt potrivite pentru toate locuintele, indiferent de dimensiuni, acest lucru nu este adevarat. In cazul caselor foarte mari cantitatea de informatii care trebuie procesata este una mare, iar zonele care trebuie monitorizate sunt mai multe la numar.

Related posts

Apartamentul care te poartă într-o lume psihedelică fantastică. Netflix vrea să filmeze aici un serial – Foto&Video

Adina Meyers

Lavoar rotund, patrat, oval sau dreptunghiular? Le gasesti pe toate online!

Adina Meyers

Multicooker-ul este util intr-o bucatarie? Vezi ce pareri au cei care l-au folosit

Adina Meyers