Ritmul alert in care traim lasa tot mai putin timp disponibil pentru gatit. Fiecare clipa libera devine mai pretioasa si oricine isi doreste sa o petreaca in compania celor dragi. Asa ca nu este deloc surprinzator ca arta culinara se bazeaza in momentul de fata pe rapiditate si gust delicios. Din fericire, astfel de preparate nu sunt deloc putine, sunt multe retete savuroase care nu necesita mai mult de 30 de minute, precum paste integrale cu legume. Cu un efort minim se obtine un preparat sanatos si satios!
Ingrediente pentru 2 portii:
400g paste integrale
1 ceapa de apa
2 buc bete de telina
100g boabe de mazare
100g pastai de fasole verde
6 rosii cherry
6 frunze de busuioc
200g sos rosii
50 g unt Koliba
100g cascaval Koliba ras
patrunjel, sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Mai intai se taie verdeturile in bucatele oblice. Se incalzeste apoi untul Koliba intr-o tigaie, se adauga legumele tocate si se lasa pe foc ~7 minute, amestecand in tot acest timp. Dupa ce legumele s-au calit in tigaie, se adauga sosul de rosii si se amesteca pana la omogenizare.
Intre timp, sunt puse pastele la fiert, respectand indicatiile de pe pachet, in apa cu sare, altfel nu vor avea gust. Dupa ce s-au fiert, se scurg si se adauga peste sos, se mai lasa pe foc cateva minute si gata!
Pastele se servesc cu cascaval ras Koliba, busuioc si patrunjel proaspat presarat deasupra.
Reteta realizata de Chef Gabriela Simion