De fiecare data cand cineva ma intreaba care este pentru mine principalul avantaj ca locuiesc intr-un complex de blocuri noi, chiar mai departe de oras, intotdeauna le spun ca este paza. Desi factura de intretinere creste, senzatia de securitate pentru mine a fost mereu foarte importanta, asadar nu voi ezita niciodata sa cheltui pentru a sti ca sunt in siguranta.
Dar senzatia de siguranta nu trebuie sa fie conditionata de un contract cu o firma de paza si in mod evident nu trebuie sa coste atat de mult. Pentru ca solutii exista, sunt la indemana, sunt prietenoase la nivel de mod de utilizare si nici nu implica niste costuri astronomice.
Atunci cand optati pentru instalarea unui sistem de supraveghere pentru casa sau apartamentul dumneavoastra trebuie sa va ganditi la mai multe aspecte pentru a-l alege pe cel mai potrivit. Iata cateva informatii care sa va vina in ajutor. Un sistem de supraveghere este compus din: camere de supraveghere, echipament de monitorizare si inregistrare, adica DVR sau calculator cu placa de captura, o sursa de alimentare, elemente de conectare si echipamente de fixare a camerelor de supraveghere.
Unele sisteme de supraveghere sunt de interior, iar altele de exterior si aveti grija cand le cumparati pentru ca nu toate au luminator infrarosu si aveti nevoie de asta pentru supravegherea pe timp de noapte. Alegeti unul cu putere mare daca aveti camerele montate la distanta fata de usile sau intrarile in incinte pe care le doriti supravegheate.
Un alt aspect care trebuie luat in calcul este unghiul de vizualizare al camerei de supraveghere. Cele cu lentile de 3,5-4 mm permit un unghi larg de vizualizare dar nu redau bine detaliile, cele de 6 mm au unghi mai mic, dar redau bine detaliile, iar lentilele de 8-12 mm permit vizualizarea detaliilor si de la distanta.
Tot ce captureaza camerele de supraveghere este redat, de obicei pe calculatorul cu placa de captura de care va povesteam mai sus. Ceea ce inseamna ca puteti vizualiza inregistrarile camerelor abia cand aveti acces la acest calculator. Dar sistemele mai noi, cu camere IP permit vizualizarea acestora de pe orice calculator. Practic, camerele IP se conecteaza la un router wireless sau pe fir si pot fi monitorizate dintr-un calculator aflat in retea si nu mai aveti nevoie de o statie dedicata.
Recomandarea noastra este sa optati pentru un sistem de supraveghere cu DVR, dispozitiv care capteaza semnalul de la camere, il inregistreaza si vi-l transmite online. Cand decideti sa faceti achizitia alegeti un DVR cu hard cat mai incapator, mai ales daca va montati unul care sa deserveasca mai mult de 4 sau 6 camere de supraveghere.