Desi spanacul este „faimos” in primul rand pentru continutul ridicat de fier, realitatea este ca efectele sale benefice se datoreaza mixului de substante componente.
Spanacul intareste sistemul imunitar si lupta cu anemia si astenia prin continutul de fier, saponina, acid folic si vitamina B12.
Quiche-ul poate fi preparat si cu alte legume si verdeturi. Reteta iti permite sa o adaptezi gusturilor tale si sa faci diverse alte combinatii. Astfel, poti include stevie, loboda, praz, ceapa si usturoi verde, legume si branzeturi. Foloseste aceleasi cantitati pentru aluat si adapteaza ingredientele pentru umplutura, pastrand baza: compozitia din oua si smantana.
Ingrediente
Aluat:
250 g faina
125 g unt de la frigider
1 ou
½ lingurita de sare
3 linguri de apa rece
Umplutura:
400 g smantana
4 oua
sare, piper
200 g branza de capra
300 g spanac
Mod de preparare
Amesteca intr-un castron faina, sarea si untul taiat cubulete pana ce obtii un aluat sfaramicios. Adauga oul si cele 3 linguri de apa foarte rece, omogenizeaza si pune la frigider pentru minimum o ora. Apoi intinde aluatul si pune-l intr-o tava de tarta unsa cu unt. Indeparteaza excesul si inteapa-l cu o furculita.
Pentru umplutura, bate cele 4 oua si adauga smantana, branza faramitata (sau rasa), spanacul oparit, sare si piper. Toarna compozitia obtinuta in tava si aseaz-o in cuptorul incins la 180° C, pentru 40 de minute.