LifeStyle

5 surse de proteine pentru dietă

Proteina reprezintă un macro-nutrient compus din aminoacizi, esențial pentru buna funcționare a organismului. Studiile medicale au demonstrat că ajută la pierderea greutății și reduce riscul apariției bolilor de inimă, iar pentru că organismul produce un număr limitat de aminoacizi, trebuie să completezi necesarul cu surse de proteine animale și vegetale. Dacă nu ai prea mult timp liber, iar gătitul nu este punctul tău forte, conservele te pot scoate din încurcătură, fiind o opțiune ieftină, sănătoasă și extrem de versatilă, care nu ar trebui subestimată. 

Conserva de fasole și linte

Fasolea la conservă conține o cantitate importantă de proteine, dar și acid folic, fier, magneziu, fosfor și fibre dietetice, care ajută în lupta cu kilogramele prin reglarea nivelului de zaharuri din sânge și menținerea stării de sațietate. Practic, nu există nicio diferență între valoarea nutrițională a fasolei proaspete față de cea la conservă, care reprezintă o opțiune la îndemână, ușor de adăugat în supe și tocănițe. Și lintea conservată este o sursă ieftină de proteine, bogată în nutrienți, care poate fi integrată cu succes în orice salată.   

Pește la conservă

Nutriționiștii recomandă consumul de pește de cel puțin trei ori pe săptămână, așa că este musai să îl incluzi în meniul tău. Încearcă EVA șprot în ulei vegetal sau EVA șprot în sos tomat, conserve gustoase și sănătoase pe care le poți consuma ca atare sau în prepararea celor mai savuroase rețete mediteraneene. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine, dar și de acizi grași esențiali omega 3, vitamine (A, B12, D, E) și minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Peștele reprezintă alternativa ideală pentru alte tipuri de carne, un aliment perfect dacă vrei să slăbești sau dacă îți dorești o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional.    

Alune, nuci și semințe

Arahidele și nucile de pin conțin cele mai mari cantități de proteine comparativ cu legumele sau alte tipuri de nuci și alune. Untul de arahide este o gustare foarte sățioasă, așa că te vei sătura cu doar câteva lingurițe. Proteinele pe care le conține sunt folosite de organism pentru menținerea masei musculare, fiind recomandat sportivilor sau persoanelor foarte active. Și migdalele, nucile pecan sau fisticul sunt surse importante de proteine vegetale. Cât despre semințe, cele mai nutritive sunt susanul, dovleacul și floarea soarelui. Le poți consuma ca atare sau în diferite salate, gustări și sosuri, cărora le vor îmbogăți gustul și aroma.       

Conserva de vită

Carnea roșie este o sursă excelentă de proteine, dar ai grijă să o consumi cu moderație. Asigură-te că alegi părțile mai slabe și nu depășești o cantitate zilnică de 150 de grame. Carnea de vită ajută la reducerea tensiunii arteriale, scade riscul apariției bolilor de inimă și a accidentelor vascular cerebrale. Conține vitamina B, care contribuie la formarea celulelor roșii, zinc și magneziu, indispensabile proceselor metabolice și imunității, acid linoleic conjugat, care scade nivelul colesterolului, impiedicând absorbția grăsimilor și creatină, esențială în dezvoltarea masei musculare. 

Soia 

Proteinele din soia ajută la scăderea colesterolului, așa că dacă introduci în meniul zilnic acest aliment, vei beneficia de o inimă sănătoasă și un risc mai mic de accident vascular cerebral. Aceasta conține nu doar proteine, dar și minerale, vitamine și fibre. Izoflavonii, compușii principali ai produselor din soia, au efecte antioxidante, pot distruge complet radicalii liberi și previn, astfel, îmbătrânirea prematură a organismului. Soia este considerată de către specialiști varianta vegetală a cărnii de pui, așa că o poți adăuga într-o mulțime de preparate culinare.  

Related posts

Unde găsești haine sport de brand 

Adina Meyers

Cele mai noi colecții Poliform și Porcelanosa, prezente în showroom-ul Delta Studio

Adina Meyers

Pro Video lanseaza in premiera

Adina Meyers