Amenajare bucatarie Practic

5 sfaturi de care sa tii cont atunci cand iti amenajezi bucataria

Vrei sa iti amenajezi bucataria dar nu stii de unde sa incepi? Esti in cautarea unor sfaturi care sa te ajute sa iti decorezi bucataria ca un profesionist? Aceasta incapere este una dintre cele mai importante din locuinta noastra, mai ales daca suntem gurmanzi. Fie ca ne place sa gatim si sa experimentam noi preparate sau vrem sa ne bem cafeaua in liniste de dimineata punandu-ne la punct cu stirile, bucataria se dovedeste a fi un loc in care ne vom petrece destul de mult timp de-a lungul vietii noastre. De ce sa nu o amenajam asadar in asa fel incat sa ne satisfaca toate cerintele?

In continuare iti vom prezenta 5 sfaturi de care e bine sa tii cont atunci cand iti amenajezi bucataria, astfel incat sa profiti la maxim de pe urma ei.

1. Nu sari peste luarea masurilor. Este important sa stii cu exactitate care este spatiul de care dispui, astfel incat sa poti sa iti imparti cat mai bine bucataria in mai multe zone functionale. Fiecarei zone ii va fi atribuita un anumit tip de mobilier, care sa fie capabil sa ne satisfaca cerintele. Poti chiar sa faci o schita a bucatariei tale, care iti va fi de un real ajutor. Incearca si vei vedea.

2. Tine cont de care sunt nevoile tale. O bucatarie trebuie in primul rand sa fie functionala. Evita sa pui accentul doar pe estetica bucatariei tale, iar asta pentru ca bucataria trebuie sa fie locul in care tu o sa poti sa gatesti in voie si rapid, fara multe batai de cap. Trendurile sunt importante, dar nu chiar atat de importante incat sa sacrifici utilitatea bucatariei tale.

3. Evita sa pui la bataie un buget foarte mic. In alegerea mobilei pentru bucatarie e bine sa nu faci foarte multe compromisuri atunci cand vine vorba de materiale. De ce? Bucataria este una dintre incaperile in care conditiile nu sunt chiar tot timpul unele ideale, in sensul ca aici nivelul de umiditate si de caldura tinde sa fie destul de ridicat – in consecinta, mobila poate sa fie afectata intr-un mod negativ. Atentie, asadar, la materialele din care va fi facuta mobila. Ce recomandam noi? Sa iti indrepti atentia catre mobila din MDF, care este recunoscuta pentru faptul ca ofera o mai mare rezistenta la umiditate si caldura.

4. Alege doar electrocasnicele care iti sunt folositoare. Punand accent pe utilitatea lor, nu doar pe aspectul pe care il ofera amplasarea lor in bucatarie nu doar ca o sa faci economii la bani, dar nici nu o sa iti incarci bucataria cu lucruri pe care le vei folosi foarte rar sau deloc. Un cuptor cu microunde, un robot de bucatarie sau chiar un sandwich maker sunt mereu binevenite aici.

5. Incearca sa nu neglijezi spatiile de depozitare, lucru pe care il fac din pacate majoritatea dintre noi. E important sa avem in bucatarie suficient de multe spatii pentru depozitarea lucrurilor care trebuie sa fie la indemana noastra, iar aici ne referim nu doar la ustensile si oale, ci si la alimente.

Related posts

A fost lansat programul „Rabla pentru electrocasnice 2020”. Care sunt conditiile

Adina Meyers

Straluciri de oglinda si cristal

Adina Meyers

Stilul scandinav în living

Adina Meyers