LifeStyle

5 idei utile ca să scapi mai ușor de mirosurile neplăcute din casa ta

Este imposibil să elimini complet mirosurile neplăcute din locuința ta. Mai ales atunci când vorbim despre o familie numeroasă, cu animal de companie, una dintre marile probleme casnice este prospețimea din interiorul locuinței. Mâncarea, activitatea copiilor, pauzele de țigară, hainele murdare, coșul de gunoi, frigiderul și zonele des afectate de umezeală, igrasie și mucegai tind deseori să-și facă simțită prezența. Așa cum spuneam și la început, aceste probleme nu pot fi îndepărtate permanent, însă poți avea grijă să nu te mai deranjeze atât de mult, aplicând câteva idei de bază pentru orice casă.

 

5 idei utile ca să scapi mai ușor de mirosurile neplăcute din casa ta:

 

1. Problema mirosului de țigară

Atunci când este ars, tutunul lasă în urma sa un miros de care cu greu mai poți scăpa. Acest miros va intra atât în hainele tale, va rămâne pe mâinile tale și va pătrunde chiar și în țesăturile din casă, fie că vorbim despre perdele, draperii sau fibrele care compun șezutul scaunelor și canapelei, dar și covoarele din locuință. Una dintre cele mai utile modalități prin care poți îndepărta mirosul neplăcut provocat de arderea tutunului este trecerea la IQOS, dispozitivul care folosește tehnologia încălzirii tutunului. Acesta îți va permite să te bucuri în continuare de țigara de dimineață de la cafea, fără să mai simți nevoia să aerisești apoi toată casa.

 

2. Coșul de gunoi

Din neatenție sau, probabil, comoditate, rareori coșul de gunoi din bucătărie este golit în fiecare zi. Acest lucru face ca resturile alimentelor din coș să înceapă să miroasă, mai ales în zilele în care obișnuiești să gătești în bucătărie, iar temperatura medie crește considerabil. Dincolo de mirosul extrem de neplăcut al resturilor vechi, mai există riscul să atragi gândaci de bucătărie în locuință, de care vei scăpa cu destulă dificultate, plus disconfortul mirosului provocat de otrava pentru aceștia.

 

3. Coșul de rufe

În mod ideal, ar trebui să ai în baie un coș special pentru rufele murdare, care să stea mereu acoperit, până când va veni ziua în care vei folosi mașina de spălat. Chiar și în acest context însă este foarte important să nu lași ca hainele murdare să stea prea mult în coș, din cauza faptului că ar putea provoca apariția mirosurilor neplăcute din baia ta. O altă greșeală de evitat ar fi să le lași pe toate în mașina de spălat, cu hubloul închis. Din pricina umezelii, dacă printre haine ai avut și articole vestimentare folosite la sala de sport sau la alergat, poate să apară mucegaiul. Spală mai des rufele murdare și folosește un parfum special pentru baie pentru a păstra mereu un miros proaspăt.

 

4. Frigiderul

O sursă importantă de mirosuri neplăcute în locuință este frigiderul, mai ales atunci când o parte dintre alimentele din el sunt lăsate să se strice. În primul rând, indicat ar fi să cumperi cantități pe care știi că le poți consuma. Altfel, curăță frigiderul la două zile, eliminând fructele, legumele și celelalte produse care se strică neconsumate. În cazul în care frigiderul miroase atunci când îl deschizi, poți elimina mirosul folosind un pahar cu oțet pe care să îl pui peste noapte. Desigur, frigiderul va trebui spălat cu atenție după aceea.

 

5. Nu lăsa tacâmurile și vesela prea mult în mașina de spălat vase

Fie că sunt murdare, fie că au fost spălate, tacâmurile și vesela din mașina de spălat vase nu ar trebui lăsate să stea prea mult acolo. Fiind un mediu umed, se poate forma mucegaiul, iar mirosul neplăcut va fi dificil de îndepărtat în acest fel.

Related posts

Gata cu sarbatorile, sarmalele si cozonacii. E timpul pentru detoxifiere!

Adina Meyers

7 aplicații pentru a vă organiza mai ușor

Adina Meyers

Deserturi din vremea copilăriei

Adina Meyers