Daca v-a placut prima parte a articolului nostru despre amenajarea spatiului de sub scara, va invitam sa descoperiti alte 5 idei numai bune de pus in practica!

1. Biroul de acasa

Spatiul de sub scari se poate transforma, cu putina atentie, intr-un birou de la care sa puteti lucra de acasa sau de unde sa va puteti rezolva problemele care apar dupa program. In acest caz aveti nevoie de un birou si de un scaun confortabil, de câteva rafturi si, cel mai important, de o sursa de lumina artificiala aleasa cu mare grija. Întrucât este aproape imposibil sa proiectati o fereastra in aceasta zona, este important sa aveti o lampa de birou, pe lânga una proiectata in perete sau in tavan.

2. Loc de joaca pentru cei mici

Daca aveti copii si nu vreti ca acestia sa puna stapânire pe toata casa, este indicat sa le delimitati propriul univers, diferit de dormitor, unde, cel mai probabil, nu vor dori sa stea singuri in timpul zilei. În cazul unui living deschis care incorporeaza scarile, puteti transforma acest spatiu intr-un teren de joaca vesel. În acest fel veti putea impusca doi iepuri dintr-o data: supravegheati copilul in timp ce se joaca si nici nu renuntati la activitatile care va fac placere, precum privitul la televizor, primitul invitatilor sau chiar gatitul. Copilul va depozita aici jucariile, cartile preferate, papusile si tot ceea ce foloseste pe timpul zilei. Colorati peretii in culori calde si nu uitati sa acoperiti podeaua cu un covor sau cu pernute, pentru ca cei mici adora sa stea pe jos in timp ce se joaca.

3. Minidormitor

Aceasta optiune este valabila doar pentru scarile din camerele inchise care conduc la mansarda. Puteti gândi aici dormitorul copilului, cu patul sub scari, iar la mansarda – o camera de joaca sau de studiu. Astfel veti câstiga spatiu in dormitor si, totodata, puteti proiecta un design futurist, optând pentru un pat mai putin conventional, care sa respecte liniile acelei zone.

4. Semineu

Pentru aceasta idee puteti opta numai in cazul in care spatiul de sub scari nu este prea generos. Sau daca aceasta zona este situata intr-un living; nicidecum intr-un hol de acces. Șemineul va fi astfel vizibil, dar nu va va incomoda in niciun fel pe perioada verii, atunci când nu va mai fi folosit. Puteti opta pentru orice fel de semineu, de la cel clasic din caramida arsa pâna la unul modern din sticla si fier forjat, in functie de structura scarilor si de designul interior.

5. Acvariu, pentru un plus de eleganta

Acvariul este un detaliu inspirat doar in cazul scarilor moderne, cu forme stilizate si cu trepte lasate sa ”pluteasca” in aer. Pentru a putea fi pus in valoare, acesta are nevoie de un spatiu aerisit si de lumina care sa il transforme intr-un punct de interes al incaperii. Un acvariu va reusi sa umple spatiul de sub scari, daca acesta nu este prea mare, si totodata va ”sparge” barierele unei zone inchise, dând senzatia de libertate si eleganta. În cazul in care decideti sa montati un acvariu de mari dimensiuni, nu uitati sa luati in calcul si cheltuielile generate de intretinerea lui, care nu sunt deloc de neglijat.

Related posts

6 metode prin care poti lumina artificial rafturile unei biblioteci

Adina Meyers

7 sfaturi care o să te ajute să alegi patul potrivit pentru dormitorul tău 

Adina Meyers

Nostalgia trecutului intr-o casa englezeasca

Adina Meyers