Amenajari apartamente Amenajari Interioare

4 mari provocari cu care o familie numeroase se confrunta intr-un apartament si cum pot fi rezolvate

Atunci cand o familie este foarte numeroasa, orice apartament poate deveni rapid foarte mic. Multi copii inseamna multe jucarii pe jos, obiecte personalizate nevoilor si gusturilor fiecaruia si imposibilitatea de a avea macar cateva zile fara ca locuinta sa se transforme din nou intr-un mediu destul de haotic. Cum cei mici tin mereu sa se joace, sa se murdareasca, este imposibil sa speri ca apartamentul va fi in permanenta curat. In cel mai bun caz, poti incerca sa eficientizezi timpul petrecut pentru a face ordine in casa.

 

4 mari provocari cu care o familie numeroase se confrunta intr-un apartament si cum pot fi rezolvate:

 

1. Dezordinea constanta din locuinta

Indiferent cat de generos este spatiul dintr-o locuinta, atunci cand ai mai multi copii acestia vor transforma fiecare spatiu deschis intr-un loc personal de joaca. Haine, jucarii, ambalaje, resturi de mancare, daca nu stai tot timpul dupa ei, toate acestea vor acapara foarte repede casa si iti va fi extrem de dificil si solicitant sa poti sa faci curat, mai ales ca peste o ora sa te trezesti ca totul redevine la fel. O solutie utila prin care poti rezolva, macar partial, aceasta problema ar fi cateva cosuri plasate strategic prin casa pentru haine si jucarii. In mare masura, hainele vor trebui oricum spalate, iar jucariile ar trebui stranse pentru a nu risca unele accidente nedorite in timp ce le iei in picioare din neatentie. In plus, iti va fi mai usor apoi sa faci curat pe jos, cu mopul sau aspiratorul.

 

2. Foarte mult timp pierdut pentru curatenie

Astfel ajungem la timpul pierdut pentru curatenia saptamanala in casa. Un truc simplu prin care poti accelera acest proces este implicarea celor mici, printr-un joc simplu sau o competitie intre ei. Poate vor descoperi ca li se pare distractiv sa plimbe aspiratorul prin living sau sa-si stranga obiectele aruncate dupa canapea. Cum hainele murdare se aduna rapid intr-o casa atunci cand ai copii, timpul petrecut pentru calcarea lor poate dura mai mult decat de obicei. Vei avea nevoie de o statie de calcat cu abur si un rezervor de apa mai mare, care te va ajuta sa reduci semnificativ din timpul pentru acest proces, scapand de durerile de spate pe care deseori le simti din pricina orelor petrecute in fata mesei de calcat.

 

3. Spatiile de depozitare reduse

Oricat de mare ar fi o casa, niciodata nu vei avea suficiente spatii de depozitare. Fiecare om in parte obisnuieste sa adune in ani si ani obiecte si haine de care in realitate nu mai are nevoie si pe care nu le mai foloseste, dar ii este foarte greu sa renunte la ele. Cauta solutii de depozitare de verticala adaptate fiecarui spatiu care pare imposibil de folosit. Poti imbraca unele colturi de camera pe unde trec tevile in mici etajere cu usi foarte utile sa poti depozita perne, prosoape, ceasafuri si paturi.

 

4. Fluxul continuu din bucatarie

O alta zona din casa extrem de solicitata atunci cand familia este numeroasa e bucataria. Vei gati mai des si mai mult, farfuriile, paharele si tacamurile se vor aduna mereu in chiuveta, iar vasele vor trebui refolosite frecvent, motiv pentru care nu le vei putea lasa prea mult timp sa astepte nespalate. Astfel, o masina de spalat vase ar putea fi de mare ajutor, pentru a face fata fluxului continuu din bucatarie.

Related posts

Komandor – mai simplu, mai odihnitor

Adina Meyers

Casa rustica in Spania

Adina Meyers

Sfaturi de care e bine sa tii cont atunci cand te hotarasti sa iti zugravesti locuinta

Adina Meyers