Solutii Constructive

4 greșeli pe care le faci atunci când vopsești

Există unele slujbe gospodărești pentru care știți că probabil veți avea nevoie de un profesionist, cum ar fi înlocuirea unui acoperiș vechi.

Dar există o mulțime de alte lucruri pe care le-ați putea lua în considerare, cum ar fi o simplă reîmprospătare a vopselei.

Fie că este o cameră întreagă sau o singură piesă de mobilier, pictura este unul dintre acele sarcini pe care mulți proprietari decid să le folosească în stilul războinicului de weekend.

 

Sunt totuși câteva aspecte de luat în calcul dacă decizi să vopsești singur casa. Deși sarcina este relativ ușoară în comparație cu alte proiecte, există o serie de capcane DIY-urile neexperimentate tind să cadă pradă. Și aceste greșeli relativ benigne pot costa atât timp, cât și bani, mai ales dacă trebuie să angajezi un profesionist pentru a remedia situația.

În cele ce urmează vă descriem o serie de greșeli pe care cu toți le-am făcut, probablil, la un moment dat. Vă recomandam să țineți cont de ele pentru a vă ușura munca.

 

Selectarea greșită a produsului în funcție de suprafață

Se pare că puteți îngreuna treaba înainte de a ieși chiar din magazin cu o cutie de vopsea în mână. Fiecare suprafață, indiferent dacă este din lemn, din piatră sau din cărămidă, necesită un tip diferit de vopsea. Când selectați vopseaua greșită, s-ar putea să nu o observați imediat, dar este posibil să aveți probleme pe termen lung. Pictarea cu vopsea greșită poate provoca probleme cum ar fi barbotarea sau decojirea.

 

Selectarea vopselei greșite pentru spațiu

În mod similar, vopselele vin în multe finisaje, cum ar fi satinul, mat și semilucioasă. Când vopsiți orice cameră, este important să luați în considerare acest lucru.

Acest lucru este deosebit de important în zonele cu condiții de mediu inconsistente, cum ar fi baia.

Când căutați vopsea pentru baie, asigurați-vă că vopseaua este rezistentă la mucegai. În afară de asta, dacă pictați o cameră funcțională, cum ar fi o bucătărie, o baie, utilizarea unei vopsele premium în orice strălucire funcționează excelent.

Dar săriți strălucirile superioare pentru orice zone aspre, cum ar fi o ușă veche, deoarece o strălucire superioară poate evidenția imperfecțiunile.

Eșecul pregătirii suprafețelor

Pregătirea este cea mai importantă parte a oricărui proiect de pictură. Din păcate, acest pas este adesea omis. Și poate duce la o serie de eșecuri, cum ar fi

  • lipsa aderenței,
  • ascunderea slabă,
  • uniformitatea slabă a luciului
  • un aspect inegal al suprafeței.

Înainte de vopsire, îndepărtați tapetul și vopseaua vrac, peeling. De asemenea, șlefuiți suprafețele lucioase și ștergeți-le. Aveți în vedere și remedierea eventualelor crăpături.

Cantitatea prea mare de vopsea pe perie sau rolă

Aceasta este una dintre cele mai uzuale erori. Dacă nu încărcați pensula sau rola cu suficientă vopsea, probabil că veți avea nevoie de un alt strat. Aplicați o cantitate generoasă de vopsea pe perie sau rolă. Având grijă să nu încărcați atât de mult încât să picure peste tot. Dacă decideți că mai aveți nevoie de un strat, așteptați până când vopseaua este uscată la atingere înainte de a vopsi peste.

 

 

Related posts

Proiect de casa: Parter+Etaj, 210 mp

Adina Meyers

Solutie ieftina pentru termoizolarea apartamentului

Adina Meyers

Sticla, un material cu valente impresionante

Adina Meyers