LifeStyle

4 debuturi pe scena Operei Nationale Bucuresti

In cadrul acestui spectacol vor debuta patru artisti ai ONB. Pentru prima oara in cariera sa, soprana Ioana Mitu va interpreta rolul Lucietei, tanarul tenor Ionut Hotea va da viata personajului Filipeto, soprana Simona Neagu va interpreta rolul Marinei, iar bas-baritonul Razvan Georgescu rolul lui Cancian.

Absolventa a  Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti si bursiera a Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst- Frankfurt am Main, Ioana Mitu are in palmares cateva premii importante: premiul de Excelenta la Concursul National al Liedului Romanesc-Brasov(2009),  premiul “Garbis Zobian” la Concursul National ”Mihail Jora”- Bucuresti (2008), bursa “Iolanda Marculescu” oferita de soprana Felicia Filip (2006). Soprana a avut colaborari cu Opera Nationala Romana Timisoara, Festivalul International “George Enescu” Bucuresti (2007), Teatrul Act-Bucuresti, iar din acest an este invitata a Studioului Operei Nationale Olandeze din Amsterdam.

Repertoriul sau contine roluri precum: Susanna din „Le Nozze di Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, Despina din „Cosi fan tutte” de Wolfgang Amadeus Mozart, Musetta din „La Bohème“ de Giacomo Puccini. 

Ionut Hotea este student la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Facultatea de Interpretare, sectia canto, clasa prof. univ. Mariana Colpos. Pana in prezent a obtinut Bursa „Rotary” de Excelenta in 2008 si 2009.  

Absolventa a Universitatii de Muzica din Bucuresti (1998), Simona Neagu, a urmat studii aprofundate de canto la aceeasi institutie si un stagiu artistic la Conservatorul din Luxemburg, clasa Ionel Pantea – Camille Kerger (2001). Soprana a sustinut turnee in : Franta, Germania, Luxemburg, Spania, Olanda, Elvetia. Repertoriul sau contine roluri precum: Donna Elvira, Donna Anna din “Don Giovanni” de W.A. Mozart, Contesa din Le Nozze di Figaro de W.A. Mozart, Liu din “Turandot” si

Mimi din “La Boheme” de Giacomo Puccini. 

Absolvent al  Universitatii de Muzica din Bucuresti (2000), bas-baritonul, Razvan Georgescu a obtinut doua burse de studii: Idaho State University, Pocatello si San Francisco Conservatory of Music. A absolvit UNATC, sectia regie de teatru, iar in prezent este masterand al aceleiasi institutii, sectia scenaristica de film. Este actor al Studioului Walt Disney Voice Characters, Bucuresti, iar de-a lungul carierei sale a interpretat alaturi de corul Radiodifuziunii  Romane si a colaborat cu Opera Nationala Bucuresti,  San Francisco Lyric Opera(SUA),  Opera Brasov. Repertoriul sau contine roluri precum: Figaro, Contele Almaviva, Antonio, Don Bartolo din “Le Nozze di Figaro” de W.A. Mozart, Don Pasquale din opera omonima de Gaetano Donizetti, Giorgio Germont din “La Traviata”, Renato din “Un ballo in Maschera de Giuseppe Verdi,  Sharpless din “Madama Butterfly” de Giacomo Puccini. Solistul a obtinut premiul pentru cel mai bun bariton acordat de California International Opera Association (2004) si premiul Uniunii Compozitorilor din Romania pentru rolul Salieri din opera omonima de Anatol Vieru (2001).

Alaturi de cei patru solisti debutanti, din distributie fac parte:  Mihnea Lamatic, Sorana Negrea, Vicentiu Taranu, Stefan Schuller, Crina Zancu, Liviu Indricau, Ruxandra Ispas, iar spectacolul va fi dirijat de Vlad Conta.

Related posts

BenQ lanseaza W1080ST, primul proiector Home Cinema FullHD din lume care reda imagini 3D de la distanta mica

Adina Meyers

Solutii pentru a elimina rapid mucegaiul din baie

Adina Meyers

7 aplicații pentru a vă organiza mai ușor

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe