Ce poate fi mai placut decat sa te poti bucura de un ceai fierbinte si aromat, care sa te incalzeasca in timpul iernii, atunci cand citesti o carte buna? Cu siguranta nimic. Cu totii stim insa ca prepararea unui ceai de calitate presupune si prezenta unui ceainic care sa te poata ajuta sa iti faci treaba exact asa cum trebuie. Din pacate prea putini sunt cei care aleg sa cumpere un ceainic, iar numarul celor care intr-adevar stiu cum sa aleaga unul este si mai mic.

In acest articol vom incerca sa iti oferim cateva informatii de baza, care sa te ajute sa iei cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de cumpararea unui ceainic bun, iar asta pentru ca acesta este cel mai in masura sa iti ofere un ceai a carui aroma sa te poarte fermecat in lumea creata de cartea pe care o citesti sau de filmul pe care il vizionezi. Ceainicele pot fi de mai multe tipuri si vin sub diferite forme. Avem asadar de ales intre un ceainic din ceramica, unul din argila, din sticla, din otel inoxidabil sau din portelan. Exemplele pot, desigur, continua, existand o multitudine de modele dintre care putem opta, iar fiecare aduc avantaje, dar si dezavantaje.

La ce trebuie sa fii atent atunci cand vrei sa cumperi un nou ceainic? In primul rand, atentia ta se va indrepta catre materialul din care este construit acesta, iar asta pentru ca fiecare tip de material are anumite proprietati, care au o anumita influenta asupra timpului necesar fierberii apei si mentinerii acesteia la o anumita temperatura.

Ceramica este printre cele mai folosite materiale atunci cand vine vorba de confectionarea unui ceanic – asta pentru ca materialul este unul cu niste foarte bune proprietati de a pastra apa calda pentru un timp mai indelungat. Portelanul este un alt tip de material din ce in ce mai utilizat atunci cand vine vorba de confectionarea unui ceanic. Urmatorul material de pe lista este sticla, insa aceasta nu e recomandata atunci cand vrem sa preparam ceaiuri care necesita o perioada mare de infuzare la temperaturi mari. Nu trebuie sa uitam nici de metal, ceainicele din acest material fiind ideale atunci cand avem nevoie sa fierbem apa in mod frecvent.

Pe langa material, din punct de vedere vizual chiar si forma poate reprezenta un factor de decizie important atunci cand vine vorba de alegerea unui ceanic. Trebuie insa precizat faptul ca forma pe care o are nu influenteaza intr-un fel anume calitatea ceaiului pe care vrem sa il facem. Tine pur si simplu de preferintele noastre estetice, fiind asadar o alegere pur subiectiva.

Urmatorul lucru la care e bine sa ne uitam este capacitatea pe care o are acesta. Evita sa alegi unul cu capacitatea cat mai mare, deoarece de preferat este ca un ceainic sa aiba in jur de 500 ml. De obicei gustul tinde sa fie mai bun in cazul acestora. Grosimea peretilor e de luat in seama si ea, iar asta pentru ca peretii grosi sunt capabil sa retina pentru mai mult timp caldura. Ce mai trebuie sa iei in considerare? Prezenta unui infuzor, iar asta pentru ca el iti va oferi un plus de comoditate atunci cand vine vorba de prepararea ceaiului.

Related posts

Desprins din vremurile de altadata: un colt shabby-chic

Adina Meyers

Un cămin urban

Adina Meyers

Ai nevoie de un cuptor cu microunde?

Adina Meyers