Home

Stencil pentru pardoseala

Pictura si stencilurile sunt o modalitate perfecta de a revitaliza o pardoseala veche, de care ne-am plictisit. In plus, aceasta solutie nu este deloc costisitoare, iar efectul „wow!” este garantat.

Aproape orice material de pardoseala poate primi acest tratament de infrumusetare: parchet, gresie, linoleum, ciment. Trebuie doar sa alegem materialele potrivite! Si acum sa trecem la treaba!

1. Curatarea suprafetei
Primul pas este foarte important si nu trebuie ignorat, chiar daca poate nu ti se pare necesar: curatarea pardoselii. In cazul in care aceasta este realizata din lemn, trebuie sa o slefuiesti in prealabil. Pentru ca vopseaua sa adere bine la suprafata, indeparteaza orice fel de urme de lac sau grasime. Parchetul poate fi slefuit cu hartie abraziva cu granulatia 220. Apoi, suprafata trebuie aspirata si degresata cu un detergent special pentru suprafata ce urmeaza a fi decorata.

2. Grunduirea
Inainte sa incepi vopsirea, asigura-te ca ai protejat peretii si obiectele de mobilier ramase in camera. Primul strat este grundul: aplica-l in sectiuni, fara intreruperi, uniform pe toata suprafata. Incepe din capatul opus intrarii in incapere. In cazul pardoselilor din lemn, aplica grundul pe directia fibrei. Lasa sa se usuce doua-trei ore.
Ideal ar fi sa mai slefuiesti o data parchetul cu un smirghel mai fin, iar apoi sa aspiri si sa stergi cu o carpa umeda.

3. Aplicarea stratului de vopsea de baza
Urmeaza vopsirea pardoselii intr-o culoare care te inspira: nu te limita la clasicele bejuri sau griuri si fii cat mai indraznet! De pilda, poti opta pentru una dintre culorile la moda in 2014, cum ar fi movul orhidee, turcoazul sau verdele menta.
Aplica vopseaua in doua straturi si las-o sa se usuce doua-trei ore dupa fiecare aplicare.

4. Aplicarea vopselei decorative cu sablon
Urmeaza partea a doua, aplicarea stencilului pe pardoseala vopsita. Modelele pot fi extrem de variate: motive florale, geometrice, dantelate, forme de animalute simpatice pentru camera copiilor si multe altele.
Odata ce ai stencilul cu modelul ales, fixeaza-l pe pardoseala cu fasii de banda adeziva si aplica a doua nuanta de vopsea cu ajutorul unei role.
Dupa ce ai modelul complet pe pardoseala, asteapta sa se usuce si aplica un strat de lac pe toata suprafata.
In conditii normale, parchetul poate suporta trafic usor dupa opt ore. Dupa o zi, poti pozitiona mobilierul usor, iar dupa alte cateva zile, pe cel mai masiv. Covorul, daca mai ai nevoie de el, il poti aduce de-abia dupa o saptamana.
Poti picta toata camera sau doar un „covor” cu aceasta tehnica, poti alege sa marchezi intrarea in casa sau sa delimitezi un loc de joaca pentru copii. Orice varianta ai prefera, va fi cu siguranta o adevarata opera de arta si va atrage multe complimente.

Text: Jooca Studio

Jooca este un studio de creatie care ofera servicii personalizate pentru orice tip de proiect de amenajari si design interior.

0723-07.48.83
office@joocastudio.ro
www.joocastudio.ro

 

Related posts

Tipuri de Sudura Procedeele de Sudare

Adina Meyers

Care sunt cele mai bune produse pentru curățarea și igienizarea spațiilor?

Adina Meyers

Extindere pe verticală a unei case vechi

Adina Meyers