Zugravirea locuintei poate reprezenta o etapa foarte importanta in amenajarea unei locuinte, iar asta pentru ca, in functie de culorile alese, starea noastra de spirit va fi influentata intr-un mod pozitiv sau negativ. In plus, depinzand de vopeaua pentru care optam, vom putea scapa si de anumite probleme legate in principal de aparitia igrasiei si mucegaiului, asadar cantareste mult si in ceea ce priveste sanatatea noastra.

Pentru multi zugravirea peretilor consta in simpla aplicare a vopselei. Insa pasii care trebuie urmati sunt mult mai complecsi decat credem noi.

Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne hotaram asupra culorilor care vor predomina in locuinta noastra ori intr-o anumita incapere. Recomandarea noastra este sa optezi pentru o paleta cromatica formata din culori care sa ne ajute sa obtinem o anumita stare, in functie de rolul pe care il are incaperea. De exemplu, pentru o sufragerie poti alege o combinatie de violet si galben (lucru care va crea o camera vibranta), in timp ce pentru dormitor cel mai bine este sa optezi pentru albastru, care calmeaza si ne ajuta sa ne relaxam.

Dupa ce ne-am hotarat asupra culorii, trebuie sa alegem tipul de vopsea pe care vrem sa o aplicam (aici depinde de mai multi factori, precum nivelul de umiditate, predispozitia la aparitia igrasiei / mucegaiului s.a.m.d.). Anumite tipuri de vopsele sunt ideale pentru baia ta, fiind rezistente la o umiditate foarte crescuta, in timp ce altele vor ajuta in stoparea aparitie ciupercilor. Tine cont ca brand-ul conteaza si el in aceasta ecuatie.

Acum ca am cumparat tot ce ne trebuie, urmeaza zugravirea propriu zisa a locuintei, insa nu inainte de a pregati peretii. Sunt cativa pasi simpli pe care e bine sa ii urmezi in pregatirea peretilor pentru zugravit, astfel incat rezultatul final sa fie unul excelent, precum si pentru a creste durabilitatea vopselei in timp.

Curatarea peretilor de vechea vopsea este chiar primul pas pe care trebuie sa il faci in acest proces. Poti face asta foarte usor, folosind apa calda in care pui putin detergent. Dupa ce ai aplicat solutia pe pereti trebuie sa iei spaclul si sa incepi indepartarea vechii vopsele.

Repararea peretilor acolo unde este cazul este de asemenea o etapa importanta inainte de a trece la zugravirea lor. La final aplicam amorsa pe perete, aceasta avand un rol important in uniformizarea capacitatii de absorbtie a peretelui. Vopseaua se va aplica de doua ori, la intr-un interval de 12-24 de ore intre aplicari.

 

Related posts

(P) Trucuri simple care promit o cameră de zi mai „prietenoasă”

Adina Meyers

Întâmpină Crăciunul cu globuri realizate de tine

Adina Meyers

O casa in varf de munte

Adina Meyers