LifeStyle

Planta alergena, inamicul public in Bucuresti – Risti amenzi

Primaria Capitalei a decis ca cei care locuiesc pe teritoriul Capitalei si au pe langa case sau in apropierea blocului planta Ambrozie, risca amenzi de pana la 5.000 de lei. Acest proiect de hotarare s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), arata Mediafax

Planta Ambrozie, inamicul public in Bucuresti

Conform prevederilor, persoanele fizice, juridice, titularii sau administratorii de terenuri private situate pe teritoriul Minicipiului Bucuresti sa distruga si sa combata aparitia ambroziei, altfel ei ar risca amenzi intre 500 si 2.000 de lei (persoane fizice) si de la 2.500 la 5.000 de lei (persoanele juridice). 

De asemenea, legea presupune ca in mediul urban este interzisa utilizarea erbicidelor. Asadar, oamenii nu vor putea utiliza erbicide pentru distrugerea acestei plante pentru ca vor risca alte amenzi. 

Planta ambrozie in apropiere de blocuri, pe campuri parasite


De ce s-a ajuns la aceasta decizie? 

Ambrozia este considerata o planta care produce alergie extrem de puternica la oameni. Ea este o planta perena si creste in gradini, pe langa blocuri, in culturile de cereale si mai ales in zonele lasate in paragina, neingrijite. 

Cel mai des, alergia la ambrozie de manivesta in diverse moduri. Stranutul puternic, mancarimea pe nas sau pe ochi, culoarea rosie a ochilor sau secretiile nazale abundente pot fi semne ca in apropiere creste Ambrozie.

Principalele puncte de raspandire a aceste speci in zona Ilfov – Bucuresti au fost semnalate in Balaceanca, Caldararu, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Domnestii de sus, Posta, Pantelimon si Tanganu.

Denumirile populară ale acestei plante mai sunt iarba de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustei. Aceasta planta a fost introdusă în Europa cu diferite cereale, fiind semnalată in Germania, in anul 1863.

Ia tara noastra, ea a fost observată prima dată la Orșova în anul 1910, dar acum este mai des întâlnită pe Valea Mureșului, în Banat, în județele Bihor, Vaslui, Giurgiu.

Ea inflorește în lunile august – septembrie. Polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze (rinită alergică, conjunctivită alergică, astm, leziuni urticariene de contact) la sfârșitul verii – începutul toamnei, fiind unul dintre factorii agravanți ai astmului bronșic

Related posts

10 copii bolnavi pot merge în tabăra MagiCamp cu ajutorul donațiilor de la Băneasa Forest Run

Adina Meyers

Jurnalul temerilor infrante – 11 octombrie, Ziua Internationala a Coming Out-ului

Adina Meyers

Miele revoluționează industria electrocasnicelor premium la IFA 2018

Adina Meyers