Ingrediente:
225 ml apa minerala
425 g faina alba
7 linguri de ulei
1 kg de dovleac
8-10 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
ulei, faina pentru tapetat tava
Tipul retetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gatire: 45 minute
Dificultate: Usor
Citeste si: Desert de toamna: placinta cu dovleac
Mod de preparare:
Se face coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini, se mai pune putina faina. Se lasa sa se odihneasca pana radeti dovleacul. Se rade dovleacul pe partea cu gauri mari si se amesteca intr-un castron cu zaharul si scortisoara. Daca aveti, puteti sa-l radeti in robotul de bucatarie. Se tapeteaza masa de lucru cu faina. Se imparte coca in 2 parti egale. Se intinde prima foaie de lungimea tavii de aragaz. Se pune pe ea jumatate din dovleac si ruleaza, avand grija sa o inchideti la capete. Se unge tava cu ulei si tapeteaza cu faina. Se intinde a doua foaie urmand aceleasi procedee. Se pun in tava si se coc la foc potrivit 45-55 de minute. Se poate pudra cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se taie a doua zi. Se pastreaza la frigider sau la temperatura camerei acoperita cu folie.
Material preluat de pe www.petitchef.ro