Pentru a asigura ferestrelor dvs. o existenta cat mai indelungata, pe masura trecerii timpului, acestea au nevoie de cateva proceduri simple de intretinere: lacuirea periodica a lemnului cu un lac pe baza de apa, ungerea balamalelor, curatarea jgheaburilor ramelor de etansare de frunze si alte impuritati, curatarea filtrului de aer.
In timpul iernii, mai ales pe parcursul iernilor prelungite, cu temperaturi scazute si caderi abundente de zapada, este nevoie de o masura in plus, si anume, de curatarea zapezii si a ghetii din zona situata deasupra si imprejurul ferestrei, pentru a permite drenarea eficienta a apei rezultate in urma topirii zapezii.
In sezonul rece, pe acoperis si pe fereastra de mansarda VELUX se pot acumula cantitati considerabile de zapada si gheata. La cresterea temperaturii, fereastra reprezinta una dintre primele zone unde zapada si gheata vor incepe sa se topeasca. De aceea, este important sa va asigurati ca apa se poate scurge liber, fara probleme, atat de pe fereastra cat si de pe jgheaburile inconjuratoare. Daca zapada si gheata nu sunt indepartate, alternanta dintre perioadele calde si cele reci poate avea ca rezultat formarea unui bloc de gheata pe fereastra, care poate determina acumularea apei proaspat topite si, astfel, poate cauza infiltratii in jurul ferestrei.
Ca masura suplimentara de precautie, puteti amplasa cabluri de incalzire in jurul ferestrei, pentru a va asigura ca apa topita se poate scurge liber. Cablurile trebuie amplasate la o adancime protejata la inghet, printre conductele de evacuare a apei de suprafata, prin intermediul burlanelor de scurgere si a conductelor descendente.
Daca va doriti un confort termic sporit in incaperile din mansarda, este suficient sa accesorizati fereastra cu un rulou interior care, pe langa rolul sau decorativ, in timpul iernii imbunatateste izolatia termica cu pana la 34%, contribuind astfel la reducerea consumului de energie.
Pentru detalii despre intretinerea ferestrelor si despre beneficiile rulourilor VELUX, vizitati www.velux.ro.