Această vilă din Braşov era gata construită când actualii proprietari au achiziţionat-o. Surpriza plăcută a constat în faptul că locuinţa a corespuns întocmai nevilor familiei, un cuplu cu două fetiţe.

Gazdele noastre au încercat să găsească o casă gata construită deoarece erau presaţi de timp şi foarte ocupaţi ca să aibă energia necesară pentru construirea uneia de la 0. Căutau o casă aproape de Brașov, dar cu acces cât mai facil spre Predeal.

După îndelungi căutări au găsit această construcţie finisată în proporție de 90%.  „Primul lucru care ne-a atras a fost locul: Bunloc, un cartier liniştit, aflat la intrarea în Brașov, cu o poziție privilegiată, protejat de dealuri și cu o priveliște fantastică asupra Văii Prahovei. Apoi, casa părea a fi construită pentru noi: funcțională, bine împărțită, cu spații exact cât aveam nevoie.”

Au achiziționat proprietatea în primăvara lui 2013 și împreună cu designerul Maria Dulhan, pe care o cunosc de foarte mulți ani, au finalizat lucrările de amenajare.

„Casa era foarte bine construită, ca atunci când un proprietar o construiește pentru el, așa că nu am avut motive să facem modificări. Singura intervenție la exterior a fost aceea de a echilibra vizual construcţia în partea stângă, unde părea mult prea înaltă, din cauza peretelui drept de sus până jos. În partea dreaptă era garajul care oferea o prelungire. În acest sens, am renunțat la terasa amenajată acolo, care mi s-a părut de prisos, având în vedere că era amplasată într-o zonă expusă curenților, și am realizat într-un bovindou un loc de dining vitrat, în care este o plăcere să stai și să iei masa în orice anotimp”, ne povestește designerul.

Poziționarea imobilului a fost, de asemenea, bine gândită, cu spatele spre nord și cu fața către sud, pentru a avea pe tot parcursul zilei lumină naturală. În plus, locuinţa a fost amplasată în zona cea mai înaltă a terenului ușor în pantă, pentru a beneficia de o perspectivă cât mai frumoasă asupra împrejurimilor.

Atuurile casei

Poziționarea este poate cel mai mare atu al acestei case. Proiectul grădinii, conceput tot de către designerul Maria Dulhan, a vizat amenajarea unei porțiuni cât mai mari de pajiște, pe care să se joace copiii, căci există suficientă vegetație în jurul proprietății.

De-a lungul aleilor au fost sădite tufe de trandafiri autohtoni, de la Săcele, iar pe hotare a fost realizată o lizieră de tuia.

Foarte interesanți sunt parapeții cu lăcașuri pentru jardiniere, care străjuiesc treptele de la intrare și mica terasă din lateral, înlocuind clasicele balustrade din lemn. Soluția aleasă de către designer oferă jocuri de nivel pline de vegetație perenă și anuală.

Vila are o arhitectură modernă, cu elemente caracteristice locuinţelor din zona montană: ape foarte abrupte, placări cu materiale naturale, balustrade din lemn.

Detalii care contează

Amplasare: Brașov, Bunloc

Tipul locuinței: vilă

Niveluri: 4 (D + P + E + M)

Număr camere: 6

Suprafață locuință: 300 mp

Suprafață teren: 1.700 mp

Anul construirii: 2013

Material realizat cu sprijinul designerului Maria Dulhan – D. Concept, tel.: 0744.308.887, mariadulhan@yahoo.com, www.dconcept.ro

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Decorațiuni comestibile

Adina Meyers

Alegerea scaunelor potrivite pentru casă

Adina Meyers

Luminatorul – un element arhitectural cu farmec

Adina Meyers