Indiferent daca este vorba de o gradina de dimensiuni reduse sau nu, plantele au un rol important atat pentru beneficiari, cat si pentru cei care privesc locuinta de la exterior.

Pentru amenajarea acestei gradini a fost angajata o firma specializata care a decis ca este nevoie, in primul rand, de schimbarea pamantului existent cu unul din padure.

Apoi s-a inceput alegerea plantelor necesare infrumusetarii gradinii. S-a tinut cont de zonele in care se vor amplasa, daca acestea sunt insorite sau nu, daca plantele care vor fi alaturate sunt sau nu compatibile. „Initial, cand mi s-a spus ca exista cateva criterii de baza care trebuie respectate atunci cand se pun plantele, nu am crezut acest lucru.

Tocmai pentru ca au avut atata grija in alegerea plantelor, avem acum plante frumoase, sanatoase. Costurile amenajarii gradinii au fost destul de mari, dar in timp am realizat ca este mult mai indicat sa platesti un specialist decat sa faci totul dupa cum crezi si sa gresesti. In acest caz, costurile vor fi mai mari, deoarece va trebui sa platesti ca sa repari ce ai gresit”, au spus proprietarii. Intrucat plantele nu pot supravietui fara apa, a fost facut un proiect de irigatie.

Deoarece proprietarii au solicitat in mod expres plante verzi tot timpul anului, specialistii au decis sa planteze tuia de-a lungul gardului. Practic, acesta este mascat de arbusti. Nu lipsesc nici coniferele, alaturi de salcami turcesti si vita-de-vie. Florile au fost puse in glastre care au fost imprastiate prin toata curtea.

Un loc aparte in aceasta curte il ocupa iazul. „L-am facut pentru decor. Nu eram hotarati sa il facem, insa am fost convinsi de cei de la firma. Astfel, au sapat o groapa pe care au placat-o cu liner, la fel ca la piscine. Are cam 1,5 metri adancime si l-am populat cu pesti exotici. Apoi, am achizitionat si doua rate mandarine care s-au adaptat foarte bine la conditiile climaterice de la noi din tara. Langa iaz exista si o cascada de dimensiuni mici”, a explicat proprietarul. De cand soarele incepe sa aiba putere, proprietarii au apa calda obtinuta in sistem eco. Acesta capteaza razele ultraviolete cu ajutorul unui panou solar.

Related posts

Ce legume poți planta în luna martie în grădină

Adina Meyers

Trucuri pentru o bucătărie veselă

Adina Meyers

Amenajată de la A la Z: o grădină perfectă pentru relaxare

Adina Meyers