Home

Cum se monteaza peretii vitrati

Se spune ca efectul dat de montarea unor pereti vitrati este incomparabil cu al oricarui alt material folosit.

De cele mai multe ori, firmele care produc astfel de pereti, fie ei despartitori sau de fatada, asigura si montajul.

Cu toate ca acesti pereti vor fi montati ulterior, la momentul finisajelor, ei sunt prevazuti in proiectul tehnic inca de la inceput. Punerea in opera a peretilor se face extrem de repede, fara pierderi de materiale si exces de mizerie si praf.

Montajul propriu-zis se realizeaza la fata locului, cu suporturile speciale care depind de tehnologia adoptata de producator si de dimensiunea peretelui.

Cele mai multe sisteme permit culisarea geamului pe rame speciale, pentru a mari functionalitatea peretelui.

Astfel, iarna el poate fi inchis definitiv, asigurand protectia impotriva temperaturilor scazute printr-o etanseizare perfecta a imbinarilor, iar vara se poate manevra (inchide/deschide) cu usurinta, asemenea unei ferestre obisnuite.

Rame si panouri

Ramele unui perete de sticla sunt, de obicei, confectionate din aluminiu tratat sau din lemn, fapt care le confera rezistenta la umiditate si in conditii vitrege de mediu.

Peretii se dimensioneaza pe orice marimi si forme, in functie de cat de larg este spatiul pe care dorim sa il protejam.

Metodele de culisare pot fi de doua tipuri, pe sine sau balamale, impartirea segmentelor realizandu-se in functie rolul indeplinit atat din perspectiva functionala, cat si estetica.

Alcatuirea sistemelor de pereti din sticla variaza in functie de tehnica adoptata de catre firma producatoare, dar, in principiu, ei sunt realizati dintr-o retea de rame, sine, balamale si elemente de prindere.

Verificari periodice

Majoritatea deficientelor in domeniul peretilor de sticla apar la montaj, iar defectele se constata abia dupa ce lucrarea a fost terminata.

Deoarece un perete de sticla este compus din anumite elemente ce pot suferi modificari odata cu trecerea anilor, este recomandat ca pe durata de viata a lucrarii sa se urmareasca periodic eventualele defectiuni aparute.

 

Articol preluat din Revista Casa Mea

Text: Dragos Nicolae

Related posts

Bucătăria modernă – cum alegem hota ideală

Adina Meyers

Bring the Outdoors in

Adina Meyers

Idei de amenajare interioară de la arhitecții din „Visuri la cheie”

Adina Meyers