Venirea unui copil pe lume reprezinta un moment de bucurie pentru intreaga familie, dar oare cati dintre noi stiu cum sa pregateasca camera celui mic in mod corect? Bebelusul in primele luni de viata este foarte sensibil si are nevoie de anumite conditii pentru a se putea dezvolta armonios.

Majoritatea aleg sa inceapa pregatirile cu foarte putin timp inainte de nastere sau chiar dupa. Noi recomandam ca acest lucru sa se faca din timp, astfel incat in momentul mult asteptat totul sa fie bine pus la punct. In randurile urmatoare noi te vom ajuta cu niste sfaturi care cu siguranta iti vor fi mai mult decat utile si te vor ajuta sa te pregatesti exact asa cum trebuie de momentul venirii pe lume a celui mic.

Primul nostru sfat este ca, in cazul in care camera celui mic nu a mai fost zugravita de foarte mult timp, sa se faca acest lucru cu cateva luni inainte de nasterea acestuia. De ce? Pentru ca in timp apare riscul de dezvoltare a mucegaiului, igrasiei si a altor probleme care pot afecta starea de sanatate a celui mic daca este expus foarte mult timp. Evident, nu o sa folosesti deloc produse de zugravit sau de curatat care sa contina substante toxice, ci atentia ta se va indrepta doar spre cele mai prietenoase cu noi. Daca pentru inceput bebelusul va dormi in camera voastra, pentru a-l putea supraveghea mai usor, atunci trebuie sa va asigurati ca si aceasta este curata si bine ingrijita.

Dupa cum s-a putut observa pana aici, totul se invarte in jurul a doua cuvinte, si anume igiena si sanatate. Acestea sunt primordiale putem spune, asadar nu le ignora deloc. Aerul din camera trebuie sa fie unul curat, iar salteaua, lenjeriile, pernele lipsite de acarieni. La fel este valabil si in ceea ce priveste praful, care e bine sa lipseasca (evident, nu va disparea 100%, dar incearca sa te asiguri ca in camera e cat mai putin praf).

In procesul de reamenajare o sa incerci sa tii cont de faptul ca bebelusul tau se va afla intr-o continua crestere. Gandeste-te chiar de la inceput care vor fi primele obiecte care vor disparea din camera acestuia. Evident, pe lista se afla chiar patutul, asadar in amenajarea incaperii o sa incerci sa iti dai seama ce va putea sa ii ia locul acestuia. De exemplu, daca patutul este langa perete, atunci locul acestuia va fi luat de un birou poate. Centrul camerei va trebuie sa fie lasat cat mai liber, iar asta pentru ca aici va fi viitorul loc de joaca al celui mic.

Legat de paleta de culori pentru care vei opta, noi iti recomandam sa iti indrepti atentia catre tonurile neutre, de griuri calde, bejuri calde, tonuri de alb si asa mai departe. Din moment ce toate obiectele celui mic vor fi unele viu colorate nu are niciun rost sa ii incarci foarte mult camera din punct de vedere cromatic. Va deveni destul de deranjant.

Related posts

Paleții – o soluție ingenioasă de a crea mobilă

Adina Meyers

Cum sa creati mai mult spatiu de stocare in casa

Adina Meyers

Cum sa-ti infrumusetezi casa cu ajutorul copaceilor pictati pe perete

Adina Meyers