Ce poti face cu o mobila veche, lipsita de stralucire, zgariata si cu vopseaua sarita?

Raspunsul este „mai nimic!”. Desi impulsul de a o scoate in strada este mare, totusi, parca nu te induri sa o arunci… Are o lucratura superba, cum nu mai gasesti la mobilierul din ziua de azi, si, in plus, ai mostenit-o de la bunicii tai. Tocmai de aceea, te sfatuiesc sa nu te grabesti sa scapi de ea, pentru ca exista o solutie sa o readuci la viata, iar aceasta se numeste reconditionare. Intr-adevar, este un demers mai complex decat cel al vopsirii sau pictarii, intrucat implica mai multe etape si proceduri, insa nu e imposibil de realizat. Secretul unei bune reusite consta in dragoste pentru frumos, rabdare, atentie si in utilizarea unor materiale de foarte buna calitate. De asemenea, este foarte important ca spatiul in care reconditionezi obiectul sa fie bine aerisit, dar totodata sa fie protejat de praf, insecte, puf etc., care se pot depune pe suprafata proaspat vopsita sau lacuita, iar astfel pot compromite toata munca.

Atunci cand aplici lacul sau vopseaua, te sfatuim sa folosesti o pensula cu parul fin, de foarte buna calitate. In privinta straturilor, poti da unul sau mai multe, in functie de rezultatul pe care-l urmaresti.

Sfat
Iata pas cu pas cum ar trebui sa decurga reconditionarea unui obiect de mobilier:
– curata de praf piesa de mobilier cu o carpa moale, apoi sterge-o cu alcool (acesta are rolul de a indeparta toate urmele de pe suprafata ei si de a evidentia defectele pe care trebuie sa le repari);
– slefuieste-o cu smirghel pana obtii o suprafata neteda, dupa care indeparteaza praful cu o carpa moale si aspira bine suprafata;
– acopera eventualele crapaturi, zgarieturi sau denivelari cu un strat de grund;

– aplica noul strat de lac sau vopsea. In cazul in care obiectul are nevoie de un nou strat de lac, foloseste unul de buna calitate, iar dupa ce se usuca, sterge mobila cu ulei de lamaie, pentru a-i spori luciul. Daca insa trebuie sa-i dai un nou strat de vopsea, alege o vopsea care sa reziste la curatare si murdarie si care totodata sa protejeze lemnul. De pilda, te poti orienta spre o vopsea clasica, pe baza de ulei, sau spre una pe baza de latex, foarte rezistenta in timp.

Related posts

Cum se montează corect perdelele

Adina Meyers

Casa cu personalitate in stil traditional

Adina Meyers

Casă de vacanţă cu potenţial de rezidenţă

Adina Meyers