Home

Cum asortezi culorile in bucatarie?

Mobilierul de bucatarie este de cele mai multe ori o entitate compacta si, astfel, influenteaza, prin prezenta sa, restul finisajelor si accesoriilor.

Astazi, designerii ne propun o lista foarte mare de (re)interpretari ale stilurilor deja consacrate si ne indeamna sa fim cat mai indrazneti.

Culorile si combinatiile de culori revin in forta, chiar si in cazul interioarelor clasice sau traditionale care sunt considerate sobre.

Iata cateva sugestii de unde va puteti inspira inainte de a alege mobilierul de bucatarie.

1. Un mobilier 100% alb poate parea banal, dar daca stii cum sa il accesorizezi, bucataria ta va avea un aspect fresh si primavaratic pe parcursul intregului an. Alege rosu si bleu ciel pentru a crea un contrast dragut, naunte pe care le poti aborda in culoarea peretilor, a mini-perdelelor sau a electrocasnicelor retro.

2. Din galben si rosu rezulta un contrast puternic, indraznet, potrivit atat pentru stilul retro, cat si modern, totul consta in designul mobilierului.  

3. O explozie de culori este creata cu ajutorului verde-lui crud si galben-ului deschis, poate mult prea stridenta pentru conformisti. Poti „calma” putin atmosfera daca alegi electrocasnice albe.

4. Nu va puteti decide asupra culorii mobilierului? Atunci, puteti alege o culoare deschisa pentru rafturile de sus, si una inchisa pentru blat. Viceversa nu este o optiune, deoarece micsoreaza si aglomereaza vizual spatiul. Daca culorile sunt prea sobre, puteti „pipera” ambientul cu o culoare vesela, precum turcoaz sau cu imprimeuri multicolore (in cazul unui tapet, de exemplu).

5. In cazul unui mobilier alb, cu usi din sticla, vopsiti intr-o culoare puternica interiorul acestuia pentru un look sofisticat si dinamic.

6. Daca aveti de-a face cu un mobilier afectat de trecerea anilor, cel mai bine il puteti integra intr-o amenajare vintage. Un perete din caramizi este finisajul perfect in acest context.

7. O combinatie intre modern si traditional, face din aceasta bucatarie o amenajare ireprosabila, interesanta. Lemnul de pe perete contrasteaza cat se poate de elegant cu portocaliul modern al mobilierului. Restul finisajelor si accesoriilor sunt minimaliste.

8. Pentru un look country-chic mozaicul nu trebuie sa lipseasca ca finisaj. Puteti alege culori vii pentru mobilierul de bucatarie iar pentru acel aspect antichizat, exista specialisti care il pot obtine prin diferite tehnici de slefuire.

9. O bucatarie galben deschis este foarte primitoare. Culorile pastelate sunt extrem de relaxante, si de aceea este recomandat sa pastrati aceeasi linie si in cazul accesoriilor, si sa nu faceti discrepante mari de culoare.

10. Cum altfel putea fi o bucatarie rustica, daca nu din lemn. Alegeti culoarea dorita, in functie de soiul lemnului de provenienta, si transformati-l intr-un mobilier functional, country-chic.

Sursa foto: www.bhg.com

Related posts

A museum in a church

Adina Meyers

Hobbyurile – sursă de inspirație pentru proiectele de bricolaj

Adina Meyers

Apă de mare transformată în apă potabilă. Descoperire viabilă și ieftină

Adina Meyers