Dacă vrei să-ți renovezi casa în curând, este recomandat să iei lucrurile într-o ordine clară, pentru ca rezultatul să fie cel pe care ți-l dorești. Renovarea locuinței nu presupune doar timp, ci și o investiție considerabilă de bani, mai ales când vine vorba despre recondiționarea tuturor încăperilor. Drept urmare, sunt multe aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere înainte de a începe lucrarea propriu-zisă, precum estimarea costurilor, stabilirea unui program de renovare și alegerea unei echipe profesionale de muncitori.

Odată pus la punct planul, urmează mai multe etape care țin de renovare – fiecare dintre acestea presupune o anumită durată de timp și o investiție financiară. De asemenea, dacă fondurile pentru această lucrare sunt limitate, întocmirea unui plan „de bătaie” cât mai detaliat îți va fi de un real ajutor și îți va permite să prioritizezi lucrările în funcție de importanță, fără a compromite rezultatul final.

Dacă nu știi de unde să începi, iată câteva sugestii utile, de la specialiștii în domeniu:

Evaluarea stării locuinței

Prima etapă a oricărui proiect de renovare este evaluarea completă a stării în care se află locuința. Acest lucru va determina planul de renovare și, mai ales, costurile estimative finale. În acest sens, nu ar fi rău să apelezi la un specialist în domeniu, care îți poate examina casa în amănunt. Acest aspect poate influența considerabil tipul și complexitatea modificărilor pe care le ai în plan și, totodată, te va ajuta să alegi tehnicile și materialele potrivite. Tot specialistul îți poate spune exact ce zone necesită mai multe reparații.

Alegerea echipei de meseriași

Dacă vrei să ceri ajutorul unei echipe de muncitori, ar fi bine să discuți cu mai multe firme specializate. În acest fel, vei putea compara serviciile pe care le oferă fiecare, timpul estimat pentru finalizarea lucrării și prețurile. Desigur, dacă poți obține recomandări de la rude sau prieteni, care au lucrat deja cu o anumită echipă de meseriași și au fost mulțumiți, poți să apelezi cu încredere la aceștia.

Evaluarea instalațiilor

Este o etapă esențială pe care nu e bine să o treci cu vederea înainte de a-ți renova locuința. Este indicat să verifici dacă instalațiile sanitare, electrice și scurgerile funcționează în parametri normali. Tot în această etapă ar trebui să verifici cablurile electrice, canalele de ventilație, conexiunea la centrala de încălzire și orice alt echipament automatizat din casă – astfel, elimini riscul apariției unor probleme după renovare.

 

Schimbarea ușilor și a pardoselii

Atât ușile interioare, cât și pardoseala sunt unele dintre cele mai uzate elemente dintr-o casă. Așadar, din planul tău de renovare nu ar trebui să lipsească recondiționarea ori schimbarea acestora. Fiind o investiție pe termen foarte lung, este important să alegi materiale de calitate. Poți găsi modele de uși interioare calitative și rezistente aici, la prețuri extrem de convenabile, iar în ceea ce privește pardoseala, parchetul din lemn, gresia și faianța rămân în continuare cea mai bună alegere pentru orice locuință.

Astfel, dacă vei ține cont de sugestiile de mai sus, poți fi sigur că renovarea locuinței va fi un proiect de succes.

Related posts

15 proiecte DIY pe care sa le incerci acasă

Adina Meyers

Casă în apropierea Bucureştiului cu aspect british

Adina Meyers

Stilul minimalist – „Less is more!”

Adina Meyers