Practic

Care sunt problemele cu care te poti confrunta in decorarea unei locuinte

Nicio casa nu e perfecta, dar de ce sa nu facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne apropia cat mai mult de perfectiune? Pana la urma vorbim de un loc in care ne petrecem o buna parte a timpului, asadar e bine sa ne putem bucura de cele mai bune conditii si de un ambient cat se poate de placut.

Amenajarea unei locuinte poate fi dificila, in special atunci cand vorbim de una inchiriata. Dar multe persoane se confrunta cu probleme chiar si in cazul apartamentelor proprii, unde au cea mai mare libertate de miscare nefiind constranse de cerintele proprietarilor de drept. Vom incerca in randurile urmatoare ale articolului sa abordam cele mai comune probleme pe care le poti intalni in decorarea unui apartament, astfel incat sa stii cum sa le eviti sau sa treci mai usor peste ele.

Una dintre cele mai comune probleme cu care ne confruntam cu totii in momentul amenajarilor este spatiul mic pe care il avem la dispozitie. Sau cel putin senzatia astfel creata, ca incaperile sunt mici si inghesuite. Nu putine sunt situatiile in care acest lucru se intampla din cauza unei proaste alegeri a culorii si a stilului initial de decorare, deoarece iti putem da foarte multe exemple de apartamente mici care par foarte spatioase, aerisite si elegante.

Ce faci daca te afli in situatia de mai sus? Primul pas este sa eliberezi incaperea de toate lucrurile de care nu ai nevoie, precum si de elemente de decor care nu aduc niciun beneficiu din punct de vedere stilistic incaperii. Simplitatea trebuie sa reprezinte cuvantul de ordine in cazul apartamentelor mici.

Al doilea pas este sa iti zugravesti peretii, astfel incat sa dai incaperii un aer proaspat. Din nou, tinand cont ca vorbim de un apartament mic, e de preferat sa apelezi la culori deschise, care reflecta lumina si dau impresia de spatiu. Tot pentru marirea vizuala a spatiului e bine sa apelam la oglinzi pe care sa le punem in anumite zone pe perete (de exemplu, fata in fata cu o fereastra sau astfel incat sa fie creata impresia de o camera mai lunga).

Multe persoane la inceputul procesului de decorare se confrunta cu o „problema”, iar folosirea ghilimelelor este pentru ca ea nu e chiar una atat de mare si poate fi trecuta usor cu vederea. Ne referim la impresia ca este necesar un buget mare pentru o amenajare facuta ca la carte. Complet fals, deoarece cu bani putini putem obtine rezultate uimitoare, iar internetul este plin de astfel de exemple.

O a treia problema este reprezentata de plictiseala pe care ne-o inspira peretii. Acestia, de multe ori, sunt monotoni, nu aduc nimic nou. Acesta este si motivul pentru care noi recomandam decorarea lor cu ajutorul tablourilor, tapetelor (gasim o oferta extrem de variata in magazinele de profil din Romania) sau fototapetelor, rafturilor pe care sa asezam diferite elemente de decor sau chiar cartilor ori trofeelor; iar exemplele pot continua.

Related posts

Cateva reguli pentru o amenajare reusita a unei locuinte

Adina Meyers

Idei pentru amenajarea camerei unui copil

Adina Meyers

Idei de depozitare într-o bucătărie mică

Adina Meyers