Practic

Balconul poate deveni locul perfect pentru amenajarea unui dressing

Fie pentru ca apartamentele noastre nu au o priveliste care sa ne bucure sau pentru a ne izola locuintele de temperaturile de afara ori de zgomotul strazii, uitam deseori de balcoanele noastre si le folosim ca un un spatiu in care depozitam lucruri nefolositoare. In realitate, pierzi, astfel, circa 4 mp din suprafata apartamentului tau pe care ii poti utiliza pentru a creste nivelul de confort al locuintei.

Daca balconul bucatariei il mai folosesti pentru depozitarea muraturilor peste an sau pentru tot felul de obiecte de gatit rar utilizate, balconul de la dormitor nu are nici macar acest rol umil. Acolo, cel mai probabil, iti usuci hainele sau tii la pastrare lenjeriile si pilotele.

Este clar ca spatiul de depozitare este o problema in majoritatea apartamentelor de bloc, mai ales in cele vechi. Dormitoarele nu sunt intotdeauna incapatoare, iar dulapurile pe care le poti integra acolo nu asigura suficient spatiu pentru depozitarea hainelor. Un balcon adiacent dormitorului, pe care il poti accesa imediat din camera de dormit, poate fi spatiul perfect pentru amenajarea unui dressing unde sa-ti poti tine hainele in conditii bune, eliberandu-ti, astfel, o parte consistenta din dormitor.

Daca balconul este ingust, nu te sfatuim sa recurgi la un mobilier masiv. Poti utiliza stendere de haine si suporturi orizontale pentru umerase. Daca alegi, totusi, mobilier, asigura-te ca acestea au rafturile deschise, fara fronturi, lasandu-ti hainele la vedere.

In cazul in care peretii balconului nu iti ajung, poti alege sa obturezi partial fereastra. Iti recomandam, insa, sa ai grija sa pastrezi o suprafata suficienta de vitraj pentru a-ti ilumina dormitorul care risca, astfel, sa ramana fara lumina. Pentru a accentua zona ferestrei, poti alege sa plasezi sub ea o masuta de toaleta si machiaj.

Intr-un final, va trebui sa dai personalitate balconului, pentru a-l face sa para o camera a locuintei, nu balconul ignorat de dinainte. Un mic covoras si o vaza cu flori pot sa contribuie semnificativ la schimbarea aspectului acestui spatiu adiacent. De asemenea, niste perdele mai pretioase cu draperii, asa cum ai pune in dormitor sau in living, pot sa fie potrivite, in functie de design. Si lucrurile depozitate pot contribui la aspectul final al incaperii, asa ca lasati, de exemplu, colectia de bijuterii la vedere!

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Cum alegi piscina în funcție de buget și preferințe

Adina Meyers

Cum să decorezi de Crăciun camerele celor mici

Adina Meyers

Cerere in casatorie

Adina Meyers