Pielea, alaturi de lemn, metal sau piatra, este un material natural pe care il putem folosi intr-o amenajare sub diverse forme. Cei mai multi relationeaza pielea ca material folosit pentru tapitarea canapelelor, fotoliilor sau scaunelor, dar prezenta acesteia intr-o amenajare poate fi punctata si intr-un mod mai discret.
Astfel, daca iti place acest material, dar nu doresti ca el sa domine, poti alege varianta unei piese de mobilier care foloseste pielea pe post de manere. Dintr-o curea poti taia bucati de dimensiunea dorita, pe care ulterior le fixezi cu ajutorul unui surub in locul manerelor clasice. Si decorarea partiala a unei piese de mobilier cu piele ( cum ar fi imbracarea in piele a sertarelor unei comode ), creeaza un efect deosebit, mai ales daca vorbim de pielea intoarsa si vopsita.
Cu ajutorul unor polite de lemn si a unor bucati de piele poti realiza rafturi in locuinta ta, pe care le poti monta in orice incapere. In locul clasicului carlig pentru prosoape folosit in baie, poti improviza un suport simplu pentru acestea folosindu-te de o bara de lemn si doua bucati de piele prinse de perete, care sa sustina bara. Un suport similar, dar de dimensiuni mai reduse, poate fi utilizat si pentru hartia igienica sau pentru prosoapele de hartie prezente in bucatarie. Tot cu ajutorul unei bucati de piele se pot realiza suporturi inedite, ancorate de perete, pentru pastrarea cartilor si revistelor.
Rama unei oglinzi imbracata in piele, piciorul unui lampadar sau al unei veioze, tratat cu acest material sau simpla prezenta a unor obiecte decorative acoperite partial sau total cu piele ( vaze, boluri etc ), reprezinta variante pentru cei care doresc sa integreze acest material in decorul casei lor, intr-un mod subtil.
Date contact: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747666473
Sursă imagini – http://www.pinterest.com./