Bucatariile mici prezinta mai multe dezavantaje, dar o parte dintre ele se pot remedia printr-o amenajare iscusita. Mai mult chiar, poti recurge la modificari structurale prin care sa extinzi suprafata acesteia.

Poti, de exemplu, sa darami total sau partial un perete si vei obtine un efect de marire a spatiului. Peretele cu pricina poate fi cel care desparte bucataria de living sau cel care o desparte de hol. Daca vei inlocui vechea usa cu una glisanta din sticla vei permite patrunderea luminii dintr-o camera in alta. Aceasta varianta este cu atat mai buna cu cat gatesti zilnic si nu doresti sa ai o bucatarie deschisa. In cazul in care bucataria detine si un mic balcon, acesta poate deveni o parte a bucatariei prin renuntarea la peretele care le desparte. Poti sa creezi un loc de luat masa pe hol (sau in apropierea bucatariei) daca in bucatarie nu exista suficient spatiu pentru amplasarea unei mese.

Achizitionarea electrocasnicelor cu suprafete metalizate este o idee foarte buna intrucat acestea reflecta lumina si astfel contribuie la efectul optic de marire a bucatariei. Pentru a salva din spatiu mai poti apela la mascarea electrocasnicelor in piesele de mobilier. Daca nu este posibila aceasta varianta pentru toata aparatura, foloseste aceasta optiune macar pentru cuptorul cu microunde deoarece este un aparat utilizat frecvent. Electrocasnicele de care nu ai nevoie zilnic, de exemplu, robotul de bucatarie, storcatorul de fructe etc. pot fi depozitate in debara.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

 

 

 

Related posts

Despre motivele pentru care merita sa folosesti un mop cu aburi

Adina Meyers

Confectionarea unei draperii: cum alegem si calculam necesarul de material

Adina Meyers

Design clasic elegant într-o vilă din Brașov

Adina Meyers