Amenajari Exterioare

5 pasi pentru a crea gradina de vara perfecta

Vara ne bucuram cel mai mult de gradina, insa cand aceasta nu arata chiar asa de bine, parca nici bucuria nu-i deplina!

Daca crezi ca e tarziu acum sa mai imbunatatesti aspectul gradinii tale, afla ca inca mai poti face cate ceva. Iata 5 sfaturi care te vor ajuta sa te bucuri mai mult de gradina vara aceasta:

1. Inainte de orice, forografiaza-ti gradina, asa cum este in acest moment. O fotografie te va ajuta sa vezi imaginea de ansamblu, care poate sa-ti scape cand te afli in gradina. Vei observa mai usor care parti au nevoie de imbunatatiri.

2. Taie plantele care cresc dezordonat, doar daca li s-a scuturat inflorescenta. Putina ordine va face minuni, iar gradina va avea un aspect mai ingrijit.

3. Taie gazonul si incearca sa dai peluzei o forma coerenta.

4. Umple golurile cu plante de sezon, perene sau anuale, la ghiveci. O „explozie” florala va crea dramatism si un punct de interes in colturile altfel terne ale gradinii.

5. Plaseaza ghivecele, urnele, statuetele sau bancile in locuri-cheie, acolo unde sunt cel mai vizibile. Acestea vor crea puncte focale si vor distrage atentia de la schemele dezordonate de plantare.

Acesti pasi simpli vor face o mare diferenta, iar tu iti vei putea invita prietenii si familia pentru a va bucura impreuna de peisaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Vreti sa va simtiti cat mai confortabil cand faceti dus? Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa alegeti para de dus perfecta

Adina Meyers

6 flori care care ne fac grădina mai frumoasă – FOTO

Adina Meyers

Dulapul cu flori din gradina

Adina Meyers