Practic

9 sfaturi utile pentru casa ta

Tu ce tipsuri ai pentru casa ta? Ei bine, noi avem 9 sfaturi care te vor ajuta in casa, dar si in mediul inconjurator, atunci cand situatia o cere. Casa este acel loc in care ne petrecem o buna perioada din timp, in care scapam de cotidian si ne putem relaxa departe de agitatia din oras si de la locul de munca.

9 sfaturi bune pentru casa ta

De ce sa nu facem asadar din locuinta noastra un loc cu adevarat primitor, in care sa ne simtim bine? Inevitabil cu trecerea timpului vor incepe sa isi faca aparitia si anumite probleme, asadar e bine sa stii cum sa treci cu bine de ele, apeland la niste trucuri simple. In acest articol am hotarat sa iti oferim 9 sfaturi utile pentru casa ta, care sa te ajute sa profiti la maxim de ea. Vom acoperi mai multe domenii, daca le putem spune asa, incepand cu modalitati de a ne incalzi mai bine locuinta iarna si terminand cu tehnici de curatare a petelor mai dificile.

1. Cum mentii aerul din incapere mereu proaspat

Este important ca aerul pe care il respiram sa fie mereu proaspat si bogat in oxigen. Spatiile inchise duc lipsa de oxigen, iar asta pentru ca noi atunci cand inspiram luam oxigenul din aer, iar cand expiram lasam sa iasa dioxidul de carbon. Se realizeaza asadar un schimb. Pentru ca aerul din locuinta ta sa fie mereu unul proaspat si bogat in oxigen ai grija sa aerisesti regulat, tinand geamurile larg deschise pentru un sfert de ora, sau chiar o jumatate de ora dimineata. De asemenea, pentru ca aerul sa fie unul de calitate si bogat in oxigen nu ezita sa amplasezi diferite plante in camere.

2. Caloriferul da un randament maxim doar atunci cand nu il acoperi

Pentru foarte multe persoane caloriferul reprezinta un element de decor inutil, care nu face altceva decat sa incurce. Tocmai din acest motiv este depus un efort considerabil pentru mascarea sa. Acest lucru are insa repercursiuni asupra randamentului dat, iar asta pentru ca el nu va oferi suficient de multa caldura in astfel de conditii, fiind necesar sa il lasam cat mai liber cu putinta. Daca te deranjeaza atat de mult aspectul sau, vopseste-l intr-o culoare placuta, care sa il faca sa se „piarda” in decor.

3. Vrei sa te bucuri de seri calduroase langa semineu? Opteaza pentru unul electric

Un semineu electric reprezinta o algere excelenta pentru persoanele care adora sa stea in fata sa si sa priveasca focul cum arde, simtind in acelasi timp caldura cum vine spre ei. Desi nu il putem compara cu unul in adevaratul sens al cuvantului, semineul electric este un compromis excelent, care merita luat in calcul, mai ales ca tehnologiile 3D din zilele noastre ne apropie tot mai mult un efect cat mai realist.

4. Stiai ca de guma de mestecat lipita de covor poti sa scapi cel mai usor cu ajutorul unui tampon inmuiat in spirt sau benzina? E necesar insa ca inainte sa te asiguri ca ai luat cat mai mult din ea cu ajutorul degetelor tale sau o penseta.

5. Prezenta unei biblioteci, indiferent de dimensiunile pe care le are, te va ajuta sa ai o casa care sa para mult mai primitoare si calduroasa. Unde mai pui ca cei care iti vor trece pragul isi vor da seama imediat ca au in fata lor o persoana careia ii place sa citeasca. Nu mai evita asadar sa iti tii cartile la vedere, ascunse in dulap.

6. Alege becurile potrivite, in functie de incapare

Cateva sfaturi pentru casa tin si de electronice si de aparatele pe care le folosesti zilnic. Becurile LED vin in general cu doua tipuri de lumina: calda si rece. Fiecare este potrivita pentru un anumit tip de incapere, asadar ia in considerare acest lucru inainte de a schimba toate becurile din casa. Lumina rece este de exemplu cea mai potrivita pentru baie, hol sau birou. In schimb, lumina calda e de preferat in cazul unui living, acolo unde vrem sa avem o atmosfera cat mai relaxanta si calma.

7. Pentru a scapa de petele de cafea tine cont de faptul ca ele se curata cel mai usor atunci cand sunt proaspete, cu apa calda si detergent. In cazul in care nu ai fost suficient de rapid, atunci nu dispera, deorece glicerina te poate ajuta, daca vei tampona pata cu ea, urmand ca mai apoi sa te folosesti de apa oxigenata pentru a clati.

Sezon rece sau sezon cald? Nu este nicio problema. Avem sfaturi pentru casa

8. Daca vrei sa te racoresti in perioada sezonului cald, dar nu ai aparat de aer conditionat, pune intr-un bol apa cu multa gheata, iar bolul respectiv amplaseaza-l chiar in fata ventilatorului. Acesta va imprastia aerul rece in intreaga incapere.

9. In sezonul rece foloseste sulurile de pus la usa si ferestre, pentru a nu permite curentului de aer rece sa patrunda in casa.

Related posts

2 în 1: bancă și suport pentru plante – construire pas cu pas

Adina Meyers

Living decorat intr-un stil romantic

Adina Meyers

Cerere in casatorie

Adina Meyers