Amenajari Interioare

4 sfaturi pentru cumpărarea mobilei în primul tău apartament

Mobilarea primului tău apartament este un proces foarte sensibil din punct de vedere financiar, fiind foarte ușor să iei decizii costisitoare dacă nu îți planifici cu atenție situația înainte de a face o achiziție. Dar, dacă vei lua în considerare următorii patru pași, cu siguranță că vei putea să economisești bani și să eviți posibile bătăi de cap pe viitor.

Decide pentru cât timp vei păstra mobila

Mulți oameni optează pentru o mobilă cu prețuri reduse atunci când își mobilează primul apartament, știind că probabil nu va fi rentabil să păstreze aceeași mobilă atunci când se vor muta în viitoarea casă. Dar, dacă ești în căutarea de un pic de stabilitate în noua ta locuință, atunci vei vrea să investești, sau să faci rost de la persoane apropiate, de câteva piese de mobilă mai calitative. Însă ține minte, dacă decizi să investești în mobilă de calitate, vei avea niște costuri semnificative de suportat când/dacă te vei muta:

  • Transportarea mobilei în noua locuință, ceea ce poate fi costisitor dacă te vei muta într-un loc îndepărtat;

  • Vânzarea mobilei, ceea ce implică timp și energie, și în mod inevitabil recuperarea doar a unei fracțiuni din costurile originale;

  • Debarasarea mobilei, pentru a fi luată de altcineva, și astfel pierderea integrală a investiției făcute în aceasta.

Măsoară de două ori, cumpără doar o dată

Înainte de a cumpăra un obiect mobiliar de dimensiuni considerabile, este important să măsori spațiul pe care îl ai la dispoziție în locuința ta. Apoi, verifică și dimensiunile holului, ale scărilor și ale liftului, pentru că noua ta achiziție va trebui cel mai probabil să treacă pe acolo pentru a ajunge în apartament la tine. De asemenea, este recomandat să verifici și politica de retur a magazinului de unde vei cumpăra, în cazul în care vei avea surprize neplăcute cu privire la dimensiunile produsului.

Este în regulă să iei lucruri pe rând

În sfârșit ai propria ta locuință. Însă, după plata tuturor angajamentelor financiare, resursele tale sunt aproape pe sfârșite, și nu ai bani nici măcar pentru o canapea în living room. În plus, locul tău de muncă îți solicită foarte mult din timp, și nu îți permiți să cauți după chilipiruri. Cu toate acestea, nu este nicio rușine să trăiești doar cu strictul necesar (un pat, câteva scaune și o masă) până când vei avea puțin timp liber și vei reuși să aduni mai mulți bani. Nici casa părinților tăi nu a fost mobilată peste noapte.

Stabilește un buget și respectă-l

Oricare ar fi bugetul tău, există aproape mereu o modalitate prin care să cumperi mobila de care ai nevoie, dacă ai puțină răbdare și creativitate. Doar ține minte că poate fi foarte tentant să plătești mai mult decât îți permiți, cu toate ofertele de credite și plăți în rate existente pe piață, și este important să respecți limitele pe care ți le-ai impus.

 

Related posts

Electrocasnicele ce nu ar trebui sa lipseasca dintr-o bucatarie

Adina Meyers

Aparatul de vidat – avantaje, dezavantaje si criterii de alegere

Adina Meyers

Modern meets Classic intr-un birou IT din centrul Clujului

Adina Meyers