Amenajari Exterioare Balcon si terasa

4 decoratiuni care dau viata oricarui birou

Obtinerea unui birou placut nu implica neaparat o amenajare sofisticata. Cu putina creativitate, orice spatiu de lucru poate iesi din banalitate, prin folosirea inteligenta a unor decoratiuni.

Techno Office, unul dintre principalii jucatori in amenajarea spatiilor de birouri, recomanda o atentie sporita la detalii, cu precadere la cele 4 tipuri de decoratiuni esentiale:

1. Iluminatul creativ

Lumina naturala si cea artificiala sunt personaje principale in orice amenajare de birouri deoarece ambele indeplineasc simultan atat un rol functional, cat si unul decorativ, avand un puternic impact in sanatatea angajatilor. De aceea alegerea accesoriilor si corpurilor de iluminat trebuie sa tina seama de cateva aspecte. Variatiile naturale trebuiesc speculate si contrabalansate inteligent. Obturarea, difuzarea si reflectarea par concepte dificile, dar cu putina asistenta profesionala, sunt foarte usor de realizat.

De-a lungul experientei noastre, am consiliat clientii in alegerea unor solutii eficiente de iluminat pentru birourile lor, acestia optand, in special pentru zonele comune – receptii sau zone de lounge – pentru corpuri de iluminat moderne, in forme creative si culori potrivite fiecarui ambient. De asemenea, sunt din ce in ce mai mult folosite si sistemele de iluminat individuale, instalate direct pe birou. Folosindu-le pe acestea putem obtine un rezultat dublu: raspuns personalizat fiecarui utilizator, din punct de vedere al intensitatii/cantitatii luminii si o atmosfera placuta de lucru, cu directionare catre home ambient”, spune Iuliana Carata, General Manager al Techno Office.

2. Peretii decorativi

O zugraveala inteligenta, un tapet sugestiv, o perdea bine asezata sau o cortina de intimitate pot oferi biroului ceea ce are nevoie. O culoare sanatoasa, cateva mesaje motivationale, un plus de discretie sau mai multa unitate, cu o simpla dunga se pot lega sau separa oameni si idei. Iar materialele folosite inteligent pot crea senzatii acustice si tactile care sa mai aline din dificultatile zilei. Astfel, sfatul specialistilor Techno Office este ca decorarea peretilor merita toata atentia.

3. Artifactele

Tablouri cu insemnatate deosebita, fotografii cu cei dragi, schitele de idei, sculpturi de autor sau jucarii cu valoare muzeala, toate pot face un spatiu de birouri sa arate ca un salon de expozitie permanenta. Dar energia obiectelor personale ale angajatilor poate fi contagioasa. Important este sa domine bunul gust si, respectiv, valoarea de ”brand”. Calitatea expozitiei depinde de curator, deoarece cineva trebuie sa decida ce ramane si ce nu.

4. Natura

Chiar daca oamenii sunt in permanenta legatura cu natura, ultimile decenii i-au dus in cubulete ortogonale, de unde trebuie sa aiba aceleasi performante. Astfel, companiile trebuie sa gaseasca o solutie care sa aduca natura in spatiul de lucru. Plante, acvarii, pasari, pietre, scoici, absolut orice e binevenit daca are rolul de a crea o conexiune cu natura. Pe langa rolul estetic, acestea pot influenta si calitatea aerului, contribuind astfel la cresterea productivitatii angajatilor, lucru demonstrat de nenumarate studii.

Deoarece sunt considerate simple accesorii, importanta micilor decoratiuni este deseori neglijata si pusa pe ultimul loc in procesul de amenajare. Totusi, este important de retinut ca acestea ajuta la destinderea atmosferei in cadrul biroului oferind angajatilor un mediu de lucru mai prietenos si, nu in ultimul rand, demonstreaza atentia angajatorilor fata de staff-ul lor”, a incheiat Iuliana Carata. 

Related posts

Amenajări grădini – Află cele 5 motive pentru care specialiștii recomandă piatra

Adina Meyers

Design pentru gradina: 10 idei cu stil

Adina Meyers

Soluții de amenajare pentru o baie mică și îngustă

Adina Meyers