Image default
Legislatie Solutii Constructive

Zona Mosilor, locul ideal pentru cei care vor apartamente sau case, noi sau vechi, ieftine sau scumpe

Este un loc in care proprietatile de lux exista pe aceeasi strada cu cele darapanate, un loc bun atat pentru cei care cauta spatii comerciale, cat si pentru cei care cauta o locuinta, o zona in care se gasesc oferte atat pentru cei cu cateva zeci de mii de euro, cat si pentru cei cu cateva milioane de euro la dispozitie.

Zona Mosilor a avut o evolutie ciudata. Ea s-a dezvoltat puternic in ultimii 15 ani, odata cu boom-ul spatiilor comerciale din zona. Vadul puternic pe care acestea l-au atras a crescut si pretul apartamentelor, in special al celor noi.

„In plus, zona este si foarte bine conectata cu orasul, foarte aproape de centru. Pana la Obor sunt doi pasi, iar de acolo la Universitate, daca mergi destul de sprinten, ajungi in 15 minute. Tot la Obor exista metrou si piata”, spune Daniel Dobre, managing partner City Dreams Realty.

Mosilor se adreseaza tuturor claselor sociale

Toate aceste aspecte se imbina cu varietatea mare a locuintelor si rezulta una dintre cele mai bine vandute zone ale momentului. In Mosilor, sunt scoase la vanzare case si apartamente, noi sau vechi, ieftine sau scumpe, fie ele pentru locuit sau pentru investitii.

„Zona se adreseaza tuturor claselor sociale, avand in vedere ca, pe un apartament intr-o constructie noua, avem un pret mediu de 1300-1500 euro/mp, in schimb, in cazul apartamentelor din constructiile vechi, pretul este de 500-700 euro/mp. Deci din punctul acesta de vedere, am putea acoperi cam toata gama de clienti care vrea sa cumpere si care vrea sa locuiasca in acest cartier” completeaza Marius Podor, reprezentant Excelsior Imob.

In functie de bugetul si preferintelor clientilor, consilierii imobiliari stiu exact unde sa ii duca, pentru a le acoperi nevoile.

„Blocurile sunt de toate: de la cladiri cu apartamente din anii 1910-1930 si cu trei-patru-cinci etaje, pana la stradalul de pe Mosilor, unde totul e construit dupa 1980, continuand cu foarte multe blocuri noi, care s-au dezvoltat in proximitatea Caii Mosilor. Si sa nu uitam casele, care sunt foarte multe. De la case cu doua-trei camere si preturi de 800.000 euro, pana la vile de cinci milioane euro”, continua oficialul City Dreams Realty.

Un apartament cu trei camere poate costa de la 50.000 euro la 150.000 euro

Paradoxal deci, oferta mare nu a functionat ca un motor de reglare a pretului. Efectul a fost mai degraba unul care a transformat Mosilor intr-o zona cosmopolita.

„Oferta variata a amestecat lumea din zona, mai mult decat a ajutat la fixarea pretului. De exemplu, poti vedea un apartament din anii ‘30, fara niciun fel de modernizare sau macar renovare, iar doua numere mai jos, poti gasi un imobil din 2009-2011, unde trei camere costa si 150.000 euro. Un apartament mai vechi din zona se vinde cu 55.000 euro”, spune Daniel Dobre.

Intregul articol il puteti cititi pe www.imopedia.ro

Articole similare

Cum verificam rezistenta la cutremur?

revista Planul Casei Mele

Casa in stil victorian

revista Planul Casei Mele

Crește valoarea de vânzare a proprietății prin amenajarea cu pavaj!

comunicat de presa

Lasă un comentariu