Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Vopseaua economica: reduce consumul de energie

Ei bine, se poate face economie la consumul de energie actual cu pana la 30%  cu ajutorul vopselei. Nu este vorba de orice fel de vopsea, ci de Thermoshield pentru exterior.

Aplicarea acestei vopsele pe fatade are proprietati deosebite si nu serveste numai la imbunatatirea aspectului optic, ci contribuie semnificativ si la eficienta economica a cladirii. Dupa ce suprafata a fost vopsita, soarele si aerul ajuta la asigurarea unei protectii eficiente impotriva patrunderii apei din precipitatii. Mai mult, aceasta vopsea are proprietatile unei membrane si umiditatea in exces se elimina din zidarie prin capilaritate si se evapora rapid. 

Nici smogul, acizii, sarurile sau radiatiile UV nu afecteaza in niciun fel suprafetele acoperite cu acest nou tip de vopsea deoarece acesta este foarte elastica si impiedica pe durata indelungata formarea de fisuri, cauzate in mod normal de rigidizãri ši imbatraniri ale substantelor utilizate.

Vopseaua in cauza este rezistenta la intemperii precum ploi in averse, grindina, zapada. In plus, stratul protector face ca materialul de constructie sa ramana uscat si reduce riscul unei inverziri nedorite a fatadei, fenomen insotitor al formarii condensului.

Stratul de vopsea transforma peretele intr-o suprafata asemanatoare pielii si permite patrunderea unei cantitati suficiente de aer pentru ca acesta sa poata respira. Permeabilitatea pentru vapori, variabila care transporta umiditatea din perete la fel ca o dioda hidrica, mareste capacitatea de izolare a zidariei, fara a o bloca total.

Se stie ca peretii uscati izoleaza mai bine decat cei umezi si au o capacitate de acumulare a caldurii mai mare. Astfel, peretii acoperiti cu vopseaua ThermoShield se racesc mult mai incet decat cei neacoperiti. La exploatarea continua, aportul energetic trebuie sa fie mai mic deoarece peretele acumulator a fost umplut suficient si isi cedeaza lent energia acumulata.

Vopseaua poate fi aplicata pe orice suprafata portanta curata, uscata, fara rugina si grasimi, cum ar fi metal, plastic, fibre sintetice, beton, tencuiala veche sau noua. Aplicarea se face cu ajutorul pensulei, prin roluire sau pulverizare.

In cazul primei acoperiri sunt necesare doua straturi.

Articole similare

P+1E 1111

RL online

Proiect de vanzare – P+M Sigma 1

RL online

Avantajele unei case realizate pe structura de lemn

Simona Popa

Lasă un comentariu