Image default
LifeStyle Retete

Vinuri si branzeturi. Cum le asociem.

Fara indoiala, sarbatorile de iarna au un farmec aparte atunci cand intreaga familie se reuneste in jurul bradului sau al mesei pregatite special pentru acest momente! Pentru ca aceste clipe sa fie cu adevarat speciale si memorabile, trebuie sa fiti atenti la multe detalii.

Printre detaliile trecute adesea cu vederea se numara si asocierea necorespunzatoare a vinurilor cu mancarurile, in special cu branzeturile. Pentru a nu da gres, este bine sa luati in calcul urmatoarele aspecte.

Branzeturile se potrivesc mai bine cu vinurile albe decat cu cele rosii. Pentru cele simple (cas, telemea, burduf) se recomanda vinurile albe, tinere, proaspete (feteasca regala sau riesling italian).

In cazul celor afumate sau sarate, sunt ideale vinurile minerale (sauvignon blanc sau feteasca alba de buna calitate). Vinurile seci merg de minune cu branzeturile moi, in special cu cele de capra. Vinul dulce contrasteaza bine cu o branza care are aciditatea ridicata.

Cascavalurile se potrivesc cu o mare varietate de vinuri rosii si albe. Aromele mult mai mature le fac perfecte pentru vinurile rosii, complexe. 

Articole similare

Galetusa “Garden” – cum sa decorezi trei incaperi diferite cu acelasi obiect

casamea.ro

Mini Monini – pentru cei mici!

RL online

I.FEEL CONTEST

comunicat de presa

Lasă un comentariu