Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Vine iarna! Tu ti-ai izolat casa cu vata minerala?

Inca mai aveti timp sa va pregatiti locuinta din punct de vedere termic pentru gerul si zapada ce vor urma. O izolare corecta a locuintei nu doar va spori confortul fizic al proprietarilor, ci si „confortul” economic, prin facturi mai mici la intretinere, deoarece nu vor mai exista pierderi de caldura.

Dintre toate materialele izolante, vata minerala pare a fi cea mai avantajoasa din toate punctele de vedere.

Printre avantajele izolarii locuintei cu vata minerala, de sticla sau bazaltica se numara si:

1. Economia de energie care se traduce printr-o valoare scazuta a coeficientului de conductivitate termica. Vata minerala bazaltica asigura o izolare termica in intervalul de temperatura -50C => 700-1000C.

2. Rezistenta la umiditate este o alta proprietate a acestui material izolant. Fibrele de vata minerala bazaltica sunt protejate de o substanta hidrofoba care permite utilizarea ei, de exemplu, ca strat hidroizolator pentru pardosele. In plus, nu provoaca sau incurajeaza igrasia, mucegaiul, etc.

3. Siguranta la incendii/foc poate fi sporita printr-o izolatie corecta. Vata minerala bazaltica este un produs incombustibil, nu intretinere arderea si nici nu emana gaze nocive sub actiunea focului.

4. Rezistenta in timp reprezinta un alt avantaj demn de luat in considerare, deoarece roca bazaltica nu corodeaza si nu este corodata, nu este atacata de ciuperci si microorganise, nu constituie hrana pentru insecte si rozatoare si nici nu putrezeste. Asadar, izolarea casei constituie o investitie pe termen lung fara precedent, deoarece nu presupune inlocuire de-a lungul timpului.

5. De asemenea, vata minerala bazaltica este un material ecologic deoarece nu dauneaza sanatatii si nu polueaza mediul.

6. Protectia fonica poate fi realizata fara probleme cu ajutorul acestui produs. In functie de sortiment si grosime, structura fibroasa a vatei minerale bazaltice prezinta proprietati foarte bune de absorbtie acustica.

7. Manevrabilitatea si instalarea acesteia nu ridica probleme fiind foarte usoara, usor de taiat si compatibila cu majoritatea materialelor de constructii. Acest lucru se datoreaza noii tehnologii ECOSE prin care vata minerala este mai putin prafoasa, fara miros si mai sanatoasa, deoarece nu contine coloranti artificiali sau adaos de formaldehide.

In concluzie, tot ce ai de facut este sa contactezi un specialist si un producator de vata minerala care te vor ajuta sa iti transformi casa intr-un camin calduros, protejat si sigur. 

Articole similare

Proiect de casa 25102011

RL online

Casa construita de o firma de constructii

revista Casa Mea

Certificatul de performanta energetica

Dan Mazilu

Lasă un comentariu