Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Viata neconventionala intr-un dom geodezic

Domul geodezic este cunoscut ca un tip de casa cu impact redus asupra mediului, favorabil pentru un stil de viata original…

Domurile geodezice nu sunt chiar noi, dar sunt putine, mai ales cele care ofera un raport optim in ceea ce priveste calitatea, durabilitatea si pretul, impreuna cu un design interior elegant si componente usor de asamblat, chiar si in locuri mai dificile.

Domul din imagini a fost proiectat de NRJA (acronimul de la No Rules Just Architecture). Constructia  este compusa dintr-un set de panouri prefabricate, care permit proprietarilor unde si cum sa pozitioneze ferestrele pentru a-si personaliza mai mult locuinta. De asemenea, acest sistem de panouri face casa „pliabila”, adica poate fi reasamblata in alt loc.

Domul este realizat in intregime din materiale ecologice, cu costuri de productie si impact asupra mediului mai mici decat casele construite din materialele traditionale. La acestea se adauga utilizarea inteligenta si rationala a surselor regenerabile de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice, care furnizeaza casei apa calda si electricitate. Structura este rezistenta la factorii externi si ofera o izolare termica foarte buna.

Aceste constructii sunt concepute pentru a deveni locuinte reale, complet echipate cu tot ceea ce se gaseste intr-o casa normala. Structura durabila si economia de combustil sunt reale avantaje care transforma domul intr-o locuinta foarte avantajoasa. Pentru un mod de trai diferit, mai liber si cu respect fata de natura.

Articole similare

Contaminarea aerului comprimat

revista de Unelte si Echipamente

Ce tip de casa este mai eficienta termic

Elena Virlan

Proiect de vanzare – Optimal

RL online

Lasă un comentariu