Image default
LifeStyle

VEKA Romania: Deformarea și slaba izolare sunt cele mai mari probleme intalnite la tamplaria de calitate inferioara

Deformarea tamplariei – cea mai frecventa problema

Conform raspunsurilor participantilor la proiectul „Schimba vechiul cu VEKA”, 76% dintre respondenti se confrunta cu fenomenul deformarii tamplariei. Desi reprezinta o investitie majora pentru orice beneficiar, tamplaria termoizolanta de calitate inferioara nu are capacitatea de a asigura durabilitatea ferestrei pe termen lung si foarte lung. Prin comparatie, ferestrele realizate din profilele de clasa A pot functiona si 50 de ani, daca sunt intretinute corespunzator si montate corect.

Fenomenul deformarii atrage dupa sine si imposibilitatea de a mai inchide corect fereastra tamplariei, problema cu care se confrunta 45% dintre respondenti. Factorii extremi de mediu, precum inghetul sau canicula (fenomene meteorologice specifice climei din Romania), actioneaza in timp asupra tamplariei de calitate inferioara si o deterioreaza, cauzand probleme majore. O tamplarie termoizolanta realizata din profile de clasa A, precum toate solutiile din portofoliul VEKA Romania, rezista mult mai mult in fata factorilor externi, iar pentru solicitarile speciale profilele pot fi placate la exterior cu aluminiu, pentru un plus de protectie.   

„Am hotarat sa demaram acest proiect, pentru ca ne doream sa aflam care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta romanii, atunci cand discutam despre tamplaria de  calitate inferioara. Intr-un fel, statisticile adunate nu se afla departe de informatiile pe care noi le detineam. Speram, insa, ca toti consumatorii sa aiba de invatat din experientele negative ale celorlalti si sa realizeze cat de important este sa se informeze inainte de a lua decizia de achizitie. Asa cum reiese si din statistici, tamplaria termoizolanta este o investitie pe termen lung si trebuie facuta intotdeauna in cunostinta de cauza.”, declara Alexandru Oancea, Marketing Manager VEKA Romania.

Izolare termica si fonica scazuta in cazul profilele de calitate inferioara

Desi in ultima perioada se discuta tot mai mult despre eficienta termica si fonica a tamplariei termoizolante, profilele de calitate inferioara nu respecta intotdeauna normele in vigoare. Acest fapt s-a reflectat si in raspunsurile primite in cadrul proiectului „Schimba vechiul cu VEKA”. 63% dintre respondenti au afirmat ca ferestrele lor nu izoleaza termic in mod corespunzator, permitand curentului sa treaca prin ele. De aici apar si alte neplaceri, pentru ca izolarea slaba favorizeaza aparitia condensului (54% dintre respondenti) si chiar a mucegaiului (43% dintre respondenti). Plecand de la specificul climei din Romania, VEKA a preintampinat aceste probleme prin crearea standardului minim aferent pietei autohtone – sistemele cu minim 5 camere interioare de izolare. Acestea pot oferi o solutie optima de izolare termica, atat in conditiile caniculei de peste vara, cat si in cazul gerului iernii.

Mai mult decat atat, VEKA Romania a introdus, concomitent cu celelalte piete europene, noua platforma sistem SOFTLINE 82, cu 6 camere interioare de izolare in toc si 7 in cercevea. SOFTLINE 82 are o adancime de 82 mm si beneficiaza in plus de un sistem eficient de etansare cu garnitura mediana. SOFTLINE 82 ofera beneficii majore de izolare termica la o dimensiune a profilului mai redusa, compatibila si cu nevoia de reabilitare termica a cladirilor vechi, dar, in plus, este certificat a fi folosit si in cazul constructiilor de case pasive.

Din totalul celor 2121 de respondenti care au participat la proiectul „Schimba vechiul cu VEKA”, 27% au mentionat ca detin actualele ferestre de maxim 5 ani, 42% intre 5 si 10 ani, 19% intre 10 si 20 de ani, iar 12% nu au schimbat ferestrele de peste 20 de ani.

Articole similare

Panasonic VIERA TX-P42V10E castiga premiul EISA la categoria “televizoare cu plasma”

comunicat de presa

VEKA recomanda profilul de campion de clasa A

comunicat de presa

ROMUL NUTIU furioso!

comunicat de presa

Lasă un comentariu