Image default
Amenajari Exterioare

Varza de Bruxelles

Pentru a te bucura de proprietatile sale alege s-o cultivi in propria gradina, astfel vei avea parte de verzisoare bio, mult mai gustoase si mai  dulci decat cele din comert.

Ca si varza normala, varza de Bruxelles este bianuala. In primul an tulpina de pana la 70 de cm va face muguri, varza propriu zisa, in anul doi mugurii se vor transforma in tulpini floriflore care vor da nastere semintelor.

Tot ce trebuie sa stii despre varza de Bruxelles este ca aceasta, ca si varza normala, iubeste caldura, ca atare, alege o portiune de teren in plin soare unde sa-ti dezvolti cultura.

Ai doua variante:

  1. fie semintele le pui intr-o rasadnita cu 4-6 saptamani inainte de plantarea efectiva. Cand acestea isi formeaza radacini le puteti muta in gradina pozitionandu-le la distanta egala una fata de celalta. Distanta recomandata este de minim 35 cm, maxim 60.
  2. sau varianta doi, poti semana direct semintele in gradina cu 4 luni inainte de primul inghet. In prealabil trebuie sa pregatesti solul. Acest lucru implica saparea si maruntirea acestuia cu o grebla. Ofera-i suport plantei cu un strat subtire de ingrasamant. In momentul in care aceasta ajunge la o inaltime de maxim 12 cm, poti incepe s-o raresti astfel incat sa aiba spatiu sa se dezvolte. Cand aceasta atinge jumatate din inaltimea normala este momentul sa inlaturi frunzele de la baza

Varza ajunge la maturitate in aproximatix 100 de zile, timp in care veti constata ca mugurii, micile verze, se intaresc, au o forma compacta si capata o culoare de verde intens. Cu 30 de zile inainte de termen este indicat sa rupeti varful tulpinei, in felul acesta ii impiedicati cresterea, in plus planta isi va distribui toate resursele catre muguri, astfel ei se vor dezvolta armonios si vor atinge maturitatea mult mai repede.

Articole similare

Idei pentru amenajarea curtii din fata casei

casamea.ro

Cum sa profitam la maxim de spatiul unei bai mici

casamea.ro

Cum realizam un aranjament din trandafiri

RL online

Lasă un comentariu