Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Usi de garaj cu protectie sporita pentru copii

In Europa, mai multi copii s-au accidentat din cauza sistemelor de actionare automate, cel mai frecvent motiv fiind faptul ca usile nu corespundeau standardelor actuale de siguranta.

La usile automate, cel mai important sistem este cel al intreruperii actionarii. Acesta impiedica miscarea usii, atunci cand vine in contact cu un om sau cu un obiect. Usa trebuie sa fie protejata impotriva strivirii sau a altor posibilitati de accidentare prin dispozitivul de protectie impotriva prinderii degetelor aflat in zona elementelor usii dar si prin tocul de protectie a usii.

Printr-un simplu test de siguranta se poate afla daca usa de garaj reprezinta un pericol. Astfel, de la Departamentul Tehnic al Hörmann Romania se pot obtine listele de verificare a sigurantei. Listele contin punctele vulnerabile ale vechilor usi de garaj, acestea fiind evidentiate in mod foarte clar. Daca in urma testului de siguranta s-au constatat unul sau chiar mai multe locuri care prezinta pericole, usa de garaj trebuie inlocuita de urgenta, pentru ca cei mici – si nu numai – sa fie protejati de pericole.

O usa sectionala de garaj noua si sigura, dotata cu un sistem de actionare confortabil, se poate cumpara la preturi care incep de la aproximativ 1000 – 1300 Euro, incluzand montajul si eliminarea vechii usi, in timp ce o usa tip Berry automata porneste de la 700 – 900 Euro incluzand montajul.

Mai multe detalii gasiti pe www.hormann.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole similare

Reducerea TVA-ului cu 5% la locuintele noi

Costel Popa

In Pipera apartamentele au mai multa cautare decat casele

Costel Popa

3 mituri spulberate despre utilizarea centralelor termice

casamea.ro

Lasă un comentariu