Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Unitatea, cuvantul-cheie al amenajarii

De altfel, locuinta din imagini era a treia lucrare pe care o realizau in colaborare cu Alina, asa ca nu au avut nicio retinere.

Gazdele noastre au colaborat pentru prima data cu arhitecta Alina Alecu in anul 2001, pentru amenajarea unui apartament. De data aceasta, i-au cerut ajutorul cand constructia era „la rosu”. Trebuie precizat faptul ca de ridicarea ei s-au ocupat singuri. Cel mai greu a fost sa gaseasca terenul, care trebuia sa fie amplasat in aria de nord a orasului. Motivul?

Au locuit dintotdeauna in aceasta zona a Bucurestiului. In cele din urma, dupa ani de cautari, au gasit, in 2005, terenul viran pe care se afla in prezent casa. La momentul respectiv, in zona mai era o singura constructie, insa acest fapt nu i-a descurajat. Au achizitionat 1000 de metri patrati, cu gandul sa utilizeze doar 500, dar au ajuns sa construiasca pe o suprafata mai mare decat era in plan.

Nu au respectat proiectul initial, avand in vedere ca au marit si modificat spatiul construit pe parcurs (de exemplu, mansarda a devenit mult mai mare decat preconizasera). Casa are trei niveluri ce insumeaza 700 de metri patrati, iar curtea totalizeaza 800 de metri patrati.

Pentru ca locuinta trebuia sa gazduiasca doua familii, fiecare dintre cele doua etaje a fost proiectat ca un spatiu individual, iar mansarda a devenit loc de relaxare.

Tot procesul de constructie si decorare interioara a durat aproximativ un an. Proprietarii sunt de parere ca lucrarile au mers repede, avand in vedere ca suprafata era destul de mare. De amenajare s-a ocupat arhitecta Alina Alecu, care a beneficiat de increderea totala a beneficiarilor si care, prin urmare, a primit mana libera in toate privintele.

Ceea ce a convenit din start cu beneficiarii a fost faptul ca trebuia sa rezulte un interior modern si aerisit. Apartamentul de la parter le-a revenit gazdelor noastre, iar etajul, fiului lor.

Initial, nivelul inferior era proiectat altfel. Mai exact, livingul era complet deschis. In plus, exista un spatiu nevalorificat, pe care arhitecta l-a sectionat cu un perete-paravan. In spatele acestuia, la intrarea dinspre garaj, a realizat o zona de depozitare. Livingul a ramas suficient de mare incat sa inglobeze si locul de luat masa.

Arhitecta a ales totul, de la finisaje pana la mobilier. Singura idee impusa a fost placa de marmura sculptata, pe care domnul casei a dorit-o deasupra semineului.

S-a mers pe parchet laminat in toata casa, cu exceptia bailor, a bucatariei, holurilor si scarilor, care au fost acoperite cu placi ceramice. Pentru ca s-a urmarit obtinerea un look unitar, Alina Alecu a utilizat acelasi tip de finisaje si combinatii cromatice in toate incaperile.

A dorit ca amploarea spatiului sa nu fie amputata prin excesul de mobilier sau culori inchise. Prin urmare, a pastrat peste tot peretii albi, folosind piatra naturala cu rol de accent decorativ in living si tablouri realizate la comanda de Simona Pascal dupa indicatiile ei in dormitorul matrimonial. Si o parte din covoare au fost confectionate dupa desenele ei, acestea remarcandu-se prin designul original. Prin cromatica lor vie, tablourile si textilele au reprezentat „instrumentele” ideale pentru a inveseli spatiul.

Mobilierul propune o combinatie de wenge si zebrano si a fost partial achizitionat de la Mobexpert, partial realizat la comanda dupa schitele arhitectei. Pe fundalul neutru oferit de finisaje s-au suprapus aceste esente exotice de lemn si „pete” de culoare caramizii. Regula a fost respectata in fiecare camera, desi raportul dintre culori a variat de la spatiu la spatiu.

Design, amenajare si decorare interioara: House Expert, arhitect Alina Alecu, tel.: 0722-518.518, e-mail: [email protected], www.houseexpert.ro

Locuinta a fost prezentata in revista Domus, editia noiembrie 2010

Articole similare

Revista Casa Mea – Februarie 09

RL online

Cum se intretin aparatele electrocasnice mici

Elena Virlan

Amenajarea bucatariei intr-un apartament minuscul

Elena Virlan

Lasă un comentariu