Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Unde nu aveti voie sa construiti?

Ei bine (de fapt, ei rau!), s-ar putea sa aveti un teren, dar sa nu vi se permita sa construiti o locuinta pe el. Aceast situatie se intalneste destul de rar, insa, chiar si asa, e bine sa fiti preveniti.

O prima situatie este aceea in care terenul dvs este situat intr-o zona de risc natural. De exemplu, intr-o zona in care terenul e predispus sa o ia la vale, mai pretentios spus intr-o zona cu alunecari de teren. Probabil vedeti la stiri case luate de pamant si va ganditi cum de-or fi avut voie proprietarii respectivi sa construiasca acolo. Explicatia? Acei proprietari probabil au construit cand in zonele rurale nici vorba nu era de autorizatie de construire.

De asemenea, nu aveti voie sa construiti in albiile minore ale cursurilor de apa si ale cuvetelor lacurilor.

O interdictie ceva mai cunoscuta este aceea de a construi in parcuri si rezervatii naturale. Desi presa semnaleaza oarecum frecvent cazuri de incalcare a acestei prevederi, retineti ca, legal, aceasta este o situatie clara.

Nu aveti voie sa construiti in zone expuse la riscuri tehnologice, precum si in zone de servitute si de protectie a sistemelor de alimentare cu energie electrica, in zone cu conducte de gaze, apa-canalizare, cai de comunicatii.

Anumite zone au fost rezervate pentru realizarea de lucrari de utilitate publica, deci si in perimetrul lor constructia este interzisa.

Mai mentionez o situatie speciala, cea a patrimoniului cultural. Teoretic, aici regulile de constructie sunt mult mai dure decat in alte zone. Fie nu veti avea voie sa construiti, fie, daca veti primi acceptul pentru o astfel de lucrare, va trebui sa va supuneti unor impuneri draconice.

Articole similare

FNGC cere ajutorul afaceristilor din imobiliare

Maria Seder Neda

Novatik – Sisteme performante de jgheaburi si burlane

RL online

Cum obtineti certificatul energetic?

Anca Ghiorghiu

Lasă un comentariu