Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Un studio de 35 mp cu o compartimentare atipica

Atunci cand locuinta ta are doar 35 mp, este clar ca trebuie sa reduci anumite functiuni care iti aduc confort. Cel mai des, dormitorul si bucataria au de suferit in favoarea unui living mai generos, multifunctional. In acest studio, insa, tocmai aceste doua functiuni au prioritate.

Garsonierele de 35 de mp au, in general, doua tipuri de compartimentare: cea in care exista un living generos in care trebuie integrate atat dormitorul, cat si bucataria si cea in care bucataria si living-ul sunt decomandate. Bucatariile bine echipate ocupa mult spatiu si nu prea putem renunta la mobilierul masiv, asa ca layout-ul cu bucataria separata este unul avantajos.

Dormitor amenajat ca la carte

La fel se intampla si in aceasta garsoniera, unde bucataria avea o suprafata decenta de aproape 10 mp, in timp ce camera de locuit avea generoasa suprafata de circa 14 mp. Proprietarii, insa, si-au dorit o recompartimetare sumara. Prin mutarea peretelui dintre bucatarie si camera de locuit, cele doua camere au primit suprafete aproape identice, de 11,70 mp, iar holul si-a marit sensibil suprafata.

Motivul pentru care au optat pentru aceasta compartimentare este dorinta lor de a avea un dormitor normal, considerand aceasta functiune mult mai importanta pentru stilul lor de viata. Camera redusa ca suprafata ofera intimitatea necesara si atmosfera relaxanta a unui spatiu de dormit amenajat corect. Un sifonier cu usi glisante, finisate cu oglinda, ocupa tot peretele lateral, oferind suficient spatiu de depozitare. Oglinda ajuta la eliminarea sentimentului de claustrare prin capacitatea ei de a reflecta lumina si a face spatiul sa para mai generos.

Living redus la minim, bucatarie complet utilata

In bucataria marita s-a optat pentru amenajarea unei bucatarii generoase, bine utilate, dar si a unei zone de zi, impreuna cu un spatiu de luat masa. Living-ul s-a redus, practic, la o canapea de doua locuri cu un design contemporan, unde proprietarii se pot relaxa intre sesiunile de gatit sau unde se pot primi musafirii. Un spatiu de luat masa isi face si el loc in aceasta incapere si, desi are dimensiuni reduse, este suficient pentru a asigura un spatiu confortabil pentru mesele luate in familie.

La nivel cromatic, apartamentul este unul luminos, in care predomina albul si lemnul in nuante deschise. Accentul de culoare este prezent in fiecare incapere, inclusiv in camera de baie si pe balcon, si este reprezentat de o nuanta foarte actuala de rosu burgund.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Tu stii care sunt avantajele aduse de hota pentru bucatarie?

comunicat de presa

Proiect cu personalitate: interior de arhitect

Alexandra Petraru

Aparatul de vidat – avantaje, dezavantaje si criterii de alegere

casamea.ro

Lasă un comentariu