Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Un spatiu de relaxare in stil rustic

Arhitecta Anca Mihaela Constantin a creat la mansarda unei case din Bucuresti o mini-locuinta care sa le serveasca proprietarilor ca loc de odihna si refugiu.

Farmecul acestei mansarde este dat de elementele realizate din materiale naturale: dusumea si lambriu din lemn, mobilier din lemn masiv antichizat (achizitionat de la Kika), lavoar din piatra naturala etc.

Proprietarii au contactat-o pe Anca in urma cu un an pentru reabilitarea termica a casei. Amenajarea mansardei a reprezentat o provocare atat pentru arhitecta, cat si pentru proprietari (indeosebi pentru sotie, care isi dorea un colt de relaxare si refugiu, „rupt” de decorul general al casei). Astfel, au valorificat holul de la mansarda si zona de terasa, pe care le-au transformat intr-o mica locuinta.

Provocarea a fost crearea unui decor cald, primitor si linistit. Chiar daca stilul ambiental al casei este unul eclectic, pentru acest spatiu s-a ales cel rustic. Multe dintre ideile de decorare au venit pe parcurs, fiind o amenajare realizata din mers, bazata pe o buna comunicare intre arhitecta, beneficiari si constructori.

Dintr-un hol, o mini-garsoniera

Crearea acestei mini-locuinte a fost posibila prin schimbarea unei functiuni, cea a holului. De asemenea, a fost inchisa o portiune de terasa neaccesibila, folosindu-se un spatiu al casei care devenise rezidual. Amenajarea a presupus inlocuirea tuturor finisajelor sau reconditionarea lor, cum ar fi dusumeaua din fostul hol. Mobilierul si accesoriile provin de la Kika, Mobexpert, Leroy Merlyn.

Tel.: 0728-468.146

[email protected]

Articole similare

Ai caine sau pisica? Afla care sunt materialele cele mai potrivite pentru canapea!

comunicat de presa

10 solutii de amenajare pentru balcoane mici si inguste

Elena Virlan

Stir, biroul anti-sedentarism

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu